Alman doktorların kabul etmediği ameliyatı Türk doktor yaptı

Güncelleme Tarihi:

Alman doktorların kabul etmediği ameliyatı Türk doktor yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 10:27

Almanya’da yaşayan 57 yaşındaki KOAH hastası Yılmaz Akgün, Alman doktorların çözüm bulamadığı ‘Katarakt’ sıkıntısından memleketi Bursa’da kurtuldu.

Haberin Devamı

İleri derecedeki KOAH hastalığının tedavisi için kullandığı ilaçların sağ gözünde katarakt oluşumuna yol açması nedeniyle iki gözünde görme kaybı yaşayan Yılmaz Akgün, Almanya’da gittiği iki üniversite hastanesinden de ameliyatının riskli bulunması nedeniyle olumsuz cevap aldı.

YAPTIĞIM EN ZOR AMELİYATLARDAN BİRİYDİ

Hastanın özel durumu olduğunu belirten Op.Dr. Adnan İpçioğlu, şunları söyledi: “Aslında rutin bir katarakt operasyonu olmasına rağmen, hastanın genel sağlık durumu itibariyle yatamaması ve anestezi alamaması nedeniyle Yılmaz Bey Almanya’daki iki hastanede de ameliyat edilememişti. Ama görme kaybı yaşadığı için de mutlaka yapılması gerekiyordu. Yurtiçinden ve yurtdışından bu tür hastalar bize ulaşıyor. Genel olarak bu tür ameliyatlar hastanın düz bir ameliyat masasında yatırılarak, doktorun da mikroskobun karşısında oturduğu pozisyonda yapılırken, Yılmaz Bey’in ameliyatını tekerlekli sandalyede otururken, operasyonu ayakta çalışarak gerçekleştirmek zorunda kaldık. Son zamanlarda yaptığım en zor ameliyatlardan biriydi. 22 yıllık deneyimimiz ve teknolojik altyapımızla hastamızı yorucu ama başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuşturduk.” 

Haberin Devamı

DÜNYAYA YENİDEN GELMİŞ GİBİYİM

Başarıyla gerçekleştirilen operasyon sonrasında görme kabiliyetini yeniden kazandığını, hatta ağrısının bile olmadığını belirten Yılmaz Akgün ise şöyle konuştu: “Dünyaya sanki yeniden gelmiş gibiyim. Ameliyatım beklediğimden bile çok iyi geçti. Dr. Adnan Bey sayesinde artık daha iyi görebiliyorum ve çok mutluyum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!