Alman Bakan’dan Avrupa’ya çağrı: ‘Daha çok silah üretmeliyiz’

Güncelleme Tarihi:

Alman Bakan’dan Avrupa’ya çağrı: ‘Daha çok silah üretmeliyiz’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2023 07:00

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Avrupa ülkelerinin savunma ve güvenlik konularında ABD’ye bel bağlamak yerine kıta güvenliği için daha fazla taahhütte bulunmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Alman Welt am Sonntag gazetesine konuşan Pistorius, ABD’nin güvenlik odağının Hint-Pasifik bölgesine kaymasıyla birlikte, Avrupa ülkelerinin silah üretimini arttırması gerektiğini söyledi.

Üretim kapasitesinin arttırılmasının zaman alacağını söyleyen Alman Bakan, “Silahlı kuvvetler, sanayi ve toplum açısından arayı kapatmak için yaklaşık 5-8 yılımız var” diye konuştu.

‘SINIRLARI AŞMALIYIZ’

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarını sürdürmek için silah üretimini arttırdığına dikkat çeken Pistorius, bu durumun bir “kılıç takırtısı” olmadığını ve Avrupa, Baltık ülkeleri, Moldova ve Gürcistan için gerçek bir tehdit oluşturduğu değerlendirmesinde bulundu. Avrupa’nın askeri yardım ve işbirliği anlaşmalarını sınırlarının çok ötesine taşıması gerektiğini kaydeden Pistorius, bu yapılmadığı takdirde söz konusu ülkelerin Rusya ve Çin etkisine terk edileceğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!