Alman Bakan Atatürk’ü överek kutladı

Güncelleme Tarihi:

Alman Bakan Atatürk’ü överek kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 12:10

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yılı, Nürnberg Başkonsolosluğu’nun Martim Otel’de dün düzenlediği resepsiyonla kutlandı.

Haberin Devamı

BAŞKONSOLOS Yavuz kül, Konsolos Gürol Baş ve eşi Özlem Baş konukları kapıda karşıladı. Türk ve Alman 600 kişinin davet edildiği resepsiyona, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda 15 Temmuz darbe girişimi anlatan bir sunum gösterildi, ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tebrik mesajı okundu. Konuşmasında Türk-Alman dostluğuna vurgu yapan Başkonsolos Yavuz Kül, darbe girişiminin açtığı yaralar içinde kutlama yaptıklarını söyledi.

Alman Bakan Atatürk’ü överek kutladı

KONUŞMASINA ATATÜRK’LE BAŞLADI

Bavyera İçişleri Bakanı Johachim Hermmann da “Modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Paşa, dünyaca bilinen adıyla Atatürk” diyerek başladığı konuşmasında, Atatürk’ü övdü. Resepsiyonda, Yusuf Çolak Türkü Okulu, Nürnberg Türk Sanat Müziği Korosu ve Nürnberg Türk Folklor Ekibi’nin gösterileri ilgiyle izlendi.
Alman Milli Takımı’nın Türk kökenli tekvandocuları Sümeyye Güleç Manz, Rabia Güleç ve Tahir Güleç kardeşlerle, 1962 yılında Nürnberg’de çıkan bir yangında 6 kişinin hayatını kurtaran ve TÜRYAK tarafından ‘Örnek Kıdemli Vatandaş’ seçilen Cahit Turan’a ödül verildi.

Haberin Devamı

Alman Bakan Atatürk’ü överek kutladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!