Alec Baldwin’e bir şok daha! Hakkında 25 milyon dolarlık dava açıldı!

Güncelleme Tarihi:

Alec Baldwin’e bir şok daha Hakkında 25 milyon dolarlık dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 11:36

Hollywood’un yıldız oyuncularından Alec Baldwin’in başı dertten kurtulmuyor. Yapımcısı olduğu ve başrolünde oynadığı filmin setinde yaşanan kazada filmin görüntü yönetmenini kazara öldüren ünlü aktör bu kez de bir başka dava yüzünden zor günler geçireceğe benziyor…

Haberin Devamı

Alec Baldwin, ilerleyen yaşına rağmen iyi ilerleyen bir kariyere sahip sevilen bir oyuncuyken geçen yıl yaşananlarla birlikte hayatı deyim yerindeyse tepetaklak oldu.

Hem yapımcısı olduğu hem de başrolünde oynadığı Rust adlı filmin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i yanlışlıkla vurup öldürmesi Baldwin için adeta hiç bitmeyen bir kâbus yaşamaya başlamasına sebep oldu.

Henüz bu soruşturma ve davayla ilgili soru işaretleri ortadan kalkmadan devreye giren ikinci bir dava Alec Baldwin’in başının bir kez daha derde girmesine sebep olacak gibi görünüyor.

Alec Baldwin’e bir şok daha Hakkında 25 milyon dolarlık dava açıldı
ÖLEN ABD'Lİ ASKERİN AİLESİNDEN DAVA!

Haberin Devamı

ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmesi sırasında yaşanan kaosta öldürülen bir askerin ailesi Baldwin’e 25 milyon dolarlık bir tazminat davası açtı!

ABD'li askerin dul eşi ve kız kardeşleri Alec Baldwin'e New York'un Güney Bölgesi'nde dava açtı.

Dava, 26 Ağustos 2021'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın dışında bir intihar bombacısı tarafından öldürülen 13 denizciden biri olan Deniz Piyadesi Onbaşı Rylee J. McCollum'un ailesi tarafından açıldı.

McCollum hayatını kaybettiğinde henüz 20 yaşındaydı.

McCollum'un ölümünden sonra Baldwin, askerin kız kardeşlerinden biri olan Roice'u Instagram'da buldu ve ona dul eşi Jiennah ve yeni doğan bebeği için 5 bin dolarlık bir çek gönderdi.

Baldwin, genç yaşında ölmüş bir askerin geride kalan ailesine yardım etmek istiyordu.

Alec Baldwin’e bir şok daha Hakkında 25 milyon dolarlık dava açıldı
Rylee ve kız kardeşi Roice

AİLEYE PARA YARDIMI YAPMIŞTI

Yaşananların üzerinden aylar geçtikten sonra beliren kavga ve sonrasında dava sürecine uzanan tartışmanın konusu ise bambaşkaydı.

ABD tarihine geçen en korkunç günlerden biri olarak anılan 6 Ocak kanlı Kongre baskınının yıldönümü için yapılan paylaşımlar davaya yol açacak kavganın fitilini ateşleyen şey oldu.

Haberin Devamı

Yapılan paylaşımlarda 6 Ocak 2021’de Trump destekçilerinin Kongre önünde toplandığı fotoğraflar yer alıyordu. Bu fotoğrafların arasında Alec Baldwin’in dikkatini çeken bir fotoğraf oldu…

Ölen askerin kız kardeşlerinden biri olan ve Balwin’in para gönderdiği kişi de olan Roice McCollum’u fotoğrafta gören Baldwin kadınla herkesin göreceği şekilde tartışma yaşamaya başladı.

Paylaşılan fotoğrafın altına “Afganistan’dan ayrılırken öldürülen kardeşinizin içine para gönderdiğim kadın siz misiniz?” yazdı. Ailenin iddiasına göre bununla da yetinmeyen Baldwin kadına mesaj da attı.

Alec Baldwin’e bir şok daha Hakkında 25 milyon dolarlık dava açıldı
Davaya sebep olan fotoğraf ve yorumlar

Haberin Devamı

KANLI KONGRE BASININDA GÖRÜNCE İŞLER DEĞİŞTİ

Davada yer alan belgelere göre Baldwin kadına “Rahmetli kardeşiniz için, onun bu ülkeye hizmetine olan saygımdan size yardım gönderdiğimde, sizin 6 Ocak isyancısı olduğunuzu bilmiyordum” diye yazdı.

Roice ise bunlara karşılık Alec Baldwin’e “Protesto ülkede tamamen yasal ve ben zaten FBI ile görüştüm. Teşekkürler, iyi günler” diyerek kenara çekildi.

Buna karşılık Baldwin onu ayaklanmalara katılmakla suçladı ve ona ‘isyancı’ dedi.

Dava, McCollum ailesi için 'görünüşte yardımsever bir girişimler kâbusa dönüştü' iddiasında bulunuyor.

Zira Baldwin kadınla ağız dalaşına girmekle yetinmedi ve fotoğrafı 2 milyon 400 bin takipçisi olan Instagram hesabında paylaşarak Roice’i takipçilerine hedef göstermiş oldu.

Haberin Devamı

Davaya göre Roice, bu paylaşımdan sonraki 20 dakika içinde Baldwin'in hayranlarından 'düşmanca, saldırgan, nefret dolu mesajlar' aldı.

Aile, Baldwin'in milyonlarca takipçisinin kendileriyle iletişim kurmasını engellemek için hiçbir şey yapmadığını iddia ediyor.

Alec Baldwin’e bir şok daha Hakkında 25 milyon dolarlık dava açıldı
DAVA KONUSU: BİZE ZARAR VERDİ

Dava dilekçesinde “Baldwin'in davranışı ihmalkâr ve pervasızdı, çünkü davacılara karşı iddialarını milyonlarca takipçisine bildirmenin bu kişilere zarar vereceğini bilmesi gerekiyordu.”

Bu, McCollum'un kız kardeşleri Roice ve Cheyenne ve dul eşi Jiennah’ın Baldwin'e karşı açtığı ikinci dava. Benzer bir davayı ocak ayında Roice ve Cheyenne'in yaşadığı Wyoming'de açmışlardı. Jiennah ise şu anda California'da yaşıyor.

Haberin Devamı

İlk dava reddedilmişti.

Aile üyeleri jüri tarafından yargılanma talebinde bulundular ve mahremiyetin ihlali, iftira ihmali ve kasıtlı duygusal sıkıntıya neden oldukları iddiasıyla en az 25 milyon dolar tazminat talep ediyorlar.

BAKMADAN GEÇME!