Akdeniz’de yeni mülteci faciası mı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de yeni mülteci faciası mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 20:32

Libya’dan Avrupa’ya mülteci taşıyan teknelerin Akdeniz’de batması sonucu üç günde yaklaşık 700 kişinin öldüğünden endişe ediliyor.

Haberin Devamı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamada bu ölümler çarşamba, perşembe ve cuma günü yaşanan tekne faciaları sonucu yaşanmış olabilir. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, insan kaçakçılarının yol açtığı faciaları şöyle sıraladı:

-Çarşamba günü bir göçmen teknesinin alabora olması sonucu 100 kişi kayboldu.

-Libya’dan ayrıldıktan sonra Perşembe devrilen teknedeki 550 kişiden haber yok.

Cuma günü yaşanan tekne kazasından 135 kişi kurtarıldı, 45 göçmenin ise cesedi çıkarıldı.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün (MSF) deniz birimi ise geçtiğimiz hafta batan göçmen teknelerindeki can kaybının 900 olabileceğini bildirdi. .İtalyan yetkililer, AB gemilerinin Cumartesi günü 600’den fazla göçmeni kurtarmasıyla bir hafta içinde kurtarılan toplam göçmen sayısının en az 13 bine ulaştığını söyledi. AB ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasının devreye girmesinden bu yana Libya, kaçak yollarla Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenler için kilit konuma gelmiş durumda.

Haberin Devamı

ŞARK ÇIBANI ALARMI

Suriye’de içsavaş nedeniyle ciddi şekilde aksayan sağlık hizmetleri kamu sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Ülkedeki birçok tıp merkezi ve hastane harap edildi, binlerce sağlık çalışanı da öldürüldü. Bunun sonucunda çöl sineklerinden bulaşan bir hastalık olan şark çıbanı da giderek yayılmaya başladı. Hastalık özellikle IŞİD’in kontrolündeki bölgelerde görülüyor. İngiliz Daily Mail’e göre Türkiye’de Nizip’teki mülteci yerleşimlerinde görülen vakalar birkaç yüze ulaştı. Şark Çıbanı hastalığı 2 ila 6 ay içinde belirtilerini gösteriyor. Hastalık bulaştığı kişinin yüzünde derin yaralara neden oluyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!