Akdeniz'de felaket; 600 göçmen kayıp

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde felaket; 600 göçmen kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 22:43

Akdeniz’de kaçak göçmen faciası haberlerine dün bir yenisi daha eklendi. Libya’nın Zuvara kenti açıklarında, kaçak bir şekilde Avrupa’ya ulaşmak üzere yola çıkan yaklaşık 700 göçmeni taşıyan bir tekne battı.

Haberin Devamı

İTALYAN sahil güvenlik yetkililerinin açıklamasına göre, Libya’nın 15 deniz mili açıklarında henüz bilinmeyen bir problem yaşayan balıkçı teknesinden imdat çağrısı yapıldı. Bu çağrıya, Sicilya Adası’ndaki Katanya kentindeki sahil güvenlik ekiplerince yanıt verildi. ‘Dignity One’ ve ‘Le Niamh’ adlı donanma gemileri bölgeye gitti. Ancak tüm göçmenlerin aynı anda bir tarafa toplanmasından ötürü tekne alabora oldu.

100 KİŞİ KURTARILDI

İtalyan yetkililer, 100 kadar göçmenin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı. İrlandalı askeri yetkililer ise AP ajansına yaptıkları açıklamada denizde 150 kişi tespit edildiğini söyledi. Kaybolan yaklaşık 600 göçmen için bölgede İrlanda’nın kurtarma botları ve İtalya’ya ait helikopterlerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 25 kişinin cesedine ulaşılırken sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bölgede en son nisan ayında bir tekne batmış ve 850 göçmen boğularak hayatını kaybetmişti. Uluslararası Göç Örgütü’nün rakamlarına göre, 2015 yılında Akdeniz’i geçmek isteyen 2000’den fazla göçmen hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!