Akdeniz’de 2 ton yüzer halde uyuşturucu

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de 2 ton yüzer halde uyuşturucu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 07:00

İtalya’nın güneyindeki Sicilya adası açıklarında, yüzer halde birbirine bağlı paketlere konmuş 2 ton kokain bulundu. İtalyan polisinin şimdiye kadar ele geçirdiği en yüksek miktar olan uyuşturucunun piyasa değerinin 400 milyon Euro olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İngiliz BBC’nin haberine göre bu miktar, tek seferde İtalyan polisinin ele geçirdiği en yüksek uyuşturucu maddeleri arasında yer alıyor. 2 ton uyuşturucunun ağlarla birbirine tutturulan yaklaşık 70 paket içinde yer aldığı bildirildi. Batmamaları için özel olarak sarılan ve ilgili kişinin bulması için de ışıklı cihaz monte edilen yüzen bu paketler Sicilya’nın doğusunda bulundu. Uzmanlara göre bu yöntem, uyuşturucu yükünün limana getirilmesinden daha ucuz ve güvenli. Zira bu şekilde limanda rüşvet vermenin önüne geçilirken, yakalanma riski de düşüyor.

PİYASA DEĞERİ 8.5 MİLYAR TL

Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri 400 milyon Euro (8.5 milyar TL) olarak hesaplandı. Paketlerin bir yük gemisiyle getirildiği, daha sonra teslim alınmak üzere denize bırakıldığı düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!