Ailesini depremde kaybeden Asude ABD’de hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Ailesini depremde kaybeden Asude ABD’de hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2023 07:00

Bir değişim programı kapsamında ABD’de eğitim görürken Adıyaman’da yaşayan ailesini depremde kaybeden lise öğrencisi Asude Doğan, ABD’ye geri döndü.

Haberin Devamı

Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi, 10-E sınıfı öğrencisi genç kız, eğitim-öğretim yılının başında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) Programı’na Türkiye’den kabul alan 45 öğrenciden biriydi.

DEĞİŞİM ÖĞRENCİSİ

6 Şubat’taki deprem sırasında California’da eğitimine devam eden 16 yaşındaki genç kız, ailesine ulaşamayınca apar topar Türkiye’ye dönmüş ancak anne ve babasıyla birlikte kız kardeşinin de vefat haberini almıştı. Depremde, sahip olduğu herşeyi ve herkesi kaybettiğini söyleyen Asude, hayata tutunmak için ABD’deki yetkililerin de yardımıyla okuluna geri döndü. “Yeni bir hayata başlamalıyım. Her şey gitti. Türkiye’de olmamın bir anlamı yok, ailem yok, evim yok” diye konuşan genç kız, havalimanında çiçeklerle karşılandı. Asude, California’nın Fresno kentinde, Marshall ailesiyle yaşamaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!