Ahlak polisinin gözaltına aldığı Mahsa öldü

Güncelleme Tarihi:

Ahlak polisinin gözaltına aldığı Mahsa öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 07:00

İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini, tutukluk süresinde komaya girip ölmesi tepki çekti.

Haberin Devamı

İran’da başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin tutukluluk sırasında komaya girip ölmesi üzerine ailesi ve insan hakları örgütleri büyük tepki gösterdi.

KOMAYA GİRDİ

Sosyal medyada yer alan videolara göre Amini, ailesini görmek için gittiği Tahran’da salı günü tesettür kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınırken dayak yedi. Gözaltında tutulduğu merkezde ise yere yığılarak komaya girdi, daha sonra genç kadının öldüğü açıklandı. İran, kötü muamele iddialarını yalanlarken genç kadının gözaltı merkezinde beklerken aniden yere yığıldığı görüntüleri yayınladı. Aile genç kadının bir hastalık geçmişi olmadığını, aldığı darbelerden ötürü komaya girdiğini iddia etti.

‘CİNAYET’ İDDİASI

Haberin Devamı

Uluslararası Af Örgütü, esrarengiz ölümün soruşturulması çağrısı yaptı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Twitter’dan yaptığı açıklamada ölümü kınayarak “İranlı yetkilileri bu tür insan hakları ihlallerinden sorumlu tutmayı sürdüreceğiz” dedi. İran’ın önde gelen avukatlarından Said Değhan da genç kadının başına aldığı darbeler sonrası kafatasının kırıldığını belirterek olayı ‘cinayet’ olarak tanımladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!