Afgan askerler düğünü vurdu: 30 ölü

Güncelleme Tarihi:

Afgan askerler düğünü vurdu: 30 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 16:12

Afganistan'da askerler tarafından atılan roketler, düğün yerini vurdu. Olayda en az 30 kişi öldü. Düğünün kasten hedef alınıp alınmadığı araştırılıyor.

Haberin Devamı

Güneydeki Meyvend Kolordusu Komutan Yardımcısı Mahmud Han, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Helmand vilayetinin Sangin ilçesindeki düğün yerine Afgan askerleri tarafından roket atıldığını söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren askerlerin yakalandığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirten Han, askerlerin bu saldırıyı neden yaptığı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

Afgan askerler düğünü vurdu: 30 ölü

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zvak, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede bir düğün yerine düzenlenen roket saldırısından çoğu çocuk ve kadın 30 kişinin öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını söylemişti.

Haberin Devamı

Sözcü Zvak, "Bu olayda yakınlarını kaybeden kişiler, düğün sırasında bölgede Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında çatışma olduğunu ve düğünün yapıldığı yere isabet eden roketin Afgan askeri tarafından ateşlendiğini iddia ediyor. Bu iddianın araştırılması için bölgeye heyet gönderildi" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!