ABD'yi sarsan iddia! "Beyaz Saray dışişleri bakanını değiştirecek"

Güncelleme Tarihi:

ABDyi sarsan iddia Beyaz Saray dışişleri bakanını değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 19:50

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesi, Beyaz Saray'ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın CIA direktörü Mike Pompeo ile birkaç hafta içinde değiştirilmesini planladığını iddia etti.

Haberin Devamı

New York Times (NYT), Beyaz Saray'ın, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın CIA direktörü Mike Pompeo ile birkaç hafta içinde değiştirilmesini planladığını iddia etti. CIA Direktörü Mike Pompeo'nun yerine ise senatör Tom Cotton'un getirilmesinin planlandığı belirtildi. 

Haberi son dakika olarak aktaran NYT, Başkan Trump'ın Tillerson'u değiştirilmesi için nihai onayı verip vermeyeceğinin henüz netleşmediğini belirtti.

KRİZ TAMİRİ ZOR BİR HAL ALDI

ABD Başkanı Donald Trump ile Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında ABD dış politikasındaki neredeyse her önemli konuda ortaya çıkan fikir ayrılıklarının 'tamiri zor bir' hâl almaya başladığı belirtiliyor. Trump ve Tillerson'un bugüne kadar Kuzey Kore, İran ve Katar krizi konularında kamuoyu önünde sık sık birbirine ters düşen açıklamalar yapmaları ise ikili arasındaki fikir ayrılıklarının basın yoluyla mesajlaşmaya vardığını gösteriyor. 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, hakkında çıkan istifa haberlerini yalanlayarak, görevinin başında olduğunu bildirmiş, Amerikan medyasında son günlerde hakkında çıkan "istifa edecek" haberlerine tepki gösteren Tillerson, "Başkan'a olan bağlılığım güçlüdür. Başkan Yardımcısı da görevimde kalmam konusunda beni ikna etmeye hiçbir zaman çalışmadı. Çünkü bu görevi bırakmayı hiç düşünmedim." demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!