ABD'den Peşmerge'ye 200 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

ABDden Peşmergeye 200 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 16:01

ABD, Peşmerge Güçleri'nin iki tugayını donatmak için 200 milyon dolar ayırdığı bildirildi. Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Karaman Şeyh Kemal, Amerikalıların iki yeni tugayı donatmak için 200 milyon dolar vermeye karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tümgeneral Kemal, para yardımının detaylarına ilişkin olarak şunları kaydetti: “Para, Amerika'nın Irak'a verdiği borç kapsamında verilecek. Amerikalılar ne yapılması konusunda fikrimizi sordu, biz de 2 tugayın organize edilerek donatılmasını istedik. Onlar da bunu kabul etti. Bakanlık doğrudan herhangi bir para almayacak, onlar bu işi bizzat üstlenecek.”

Daha önce de 2 peşmerge tugayının eğitilip donatıldığını dile getiren Peşmerge yetkilisi, “Yeni tugaylar, gelecek yılın başına kadar eğitilip donatılacak” dedi.
Yeni düzenlemelere göre, 3 bini aşkın peşmergeden oluşan bir tugaydaki Peşmerge sayısının 2 bin 200’e indirilmesi hedefleniyor. 2016'nın Eylül ayında Bağdat’ta Irak eski Maliye Bakanı Hoşyar Zebari ve ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Stewart Jones arasında bir anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma gereği Washington, Irak askerileri ile diğer güvenlik güçlerinin kapasitesini artırmak amacıyla Bağdat’a 2 milyar 700 milyon dolar borç verecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!