ABD’de ‘Ufo’ alarmı! Yoksa uzaylılar mı geldi

Güncelleme Tarihi:

ABD’de ‘Ufo’ alarmı Yoksa uzaylılar mı geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 07:00

Çin casus balonunun ardından ABD’nin cumadan beri hava sahasına giren üç adet ‘tanımlanamayan uçan cisim’ (UFO) düşürmesi heyecan yarattı. Amerikalı komutan ‘Uzaylılar mı’ sorusuna ‘Hiçbir ihtimali göz ardı etmiyorum’ yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KÜRESEL siyasetin yeni gündemi son on gündür gökyüzünde tespit edilen tanımlanamayan uçan cisimler (UFO). Tartışma, 1 Şubat’ta Pentagon’un Çin’e ait olduğunu iddia ettiği yüksek irtifa istihbarat balonunun ABD ana karası üzerinde yaklaşık 18 km yükseklikte uçuş yaptığını açıklamasıyla başladı. Pekin yönetimi balonun bir meteoroloji balonu olduğunu, rüzgârlarla sürüklenerek yanlışlıkla ABD hava sahasına girdiğini savundu. 4 Şubat tarihinde ABD ordusu tarafından düşürülen balon, iki ülke arasında yeni bir gerilime yol açarken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 5-6 Şubat’ta Pekin’e yapacağı ziyareti erteledi.

İKİNCİ CİSİM ALASKA’DA VURULDU

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, cuma günü ABD ordusunun Alaska üzerinde tanımlanamayan cismi vurduğunu açıkladı. Kirby, yaklaşık 18 km yükseklikte uçtuğu sırada ABD Hava Savunma Komutanlığı’na bağlı uçaklarca vurulan ve ABD karasularına düşen cismin, Güney Carolina kıyılarında düşürülen Çin balonundan çok daha küçük ve yükünün de önemli olmadığını dile getirdi.

ÜÇÜNCÜ CİSİM KANADA SINIRINDA

Alaska’daki olayın üzerinden sadece bir gün geçtikten sonra benzer bir haber, bu kez ABD-Kanada sınırından geldi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD ile işbirliği yaparak Yukon bölgesinde, tanımlanamayan bir uçan cismi düşürdükleri bilgisini paylaştı. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada cismin düşürülmesinin ABD Başkanı Joe Biden ve Trudeau tarafından onaylandığı belirtildi. Silindire benzeyen cismin kaynağının henüz bilinmediğini ifade eden Kanada Savunma Bakanı Anita Anand da 12 km’den daha yüksek bir irtifada bulunan cismin yasadışı bir şekilde Kanada hava sahasına girdiğini ve sivil uçuşların güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ABD’de ‘Ufo’ alarmı Yoksa uzaylılar mı geldi


AMERİKALI KOMUTANIN YANITI

Son olarak ise önceki gün, yeni bir tanımlanamayan uçan obje, Kanada sınırına yakın Huron Gölü’ne düşürüldü. F-16 tarafından düşürülen nesnenin askeri bir tehdit olarak değerlendirilmediği fakat sivil havacılığa tehdit oluşturduğu için düşürüldüğünü ifade edildi. Sekizgen yapılı cismin üzerinde kablolar sarktığı belirtildi. Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı komutanı General Glen VanHerck, Pentagon’un düşürdüğü son üç cismin ne olduğunu, nasıl havada kaldıklarını ya da nereden geldiğini henüz bilmediklerini söyledi. VanHerck, “Peki ya uzaylılar” sorusuna ise “Ben hiçbir ihtimali göz ardı etmiyorum” diye cevap verdi. Öte yandan uzmanlar, son üç tanımlanamayan cismin, Çin’e ait casus balon hadisesinin ardından ABD ordusunun radar sistemini daha hassas hale getirmesiyle ortaya çıkmış olabileceğini de belirtti.

 

Haberin Devamı

ÇİN’DEN ABD’YE KARŞI SUÇLAMA

Casus balon hadisesi, ABD ve Kanada’da düşürülen diğer üç tanımlanamayan cismin ardından gözler Çin’e çevrilirken Pekin’den dün çarpıcı bir iddia geldi. Ülkenin doğu kıyısı yakınlarında uçan tanımlanamayan bir nesneyi düşürmeye hazırlandığının açıklanmasından bir gün sonra, Çin Dışişleri Bakanlığı ABD’yi Ocak 2022’den beri Çin hava sahasında yasadışı bir şekilde en az 10 yüksek irtifa balonu uçurmakla suçladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, Çin üzerinde herhangi bir gözlem balonu uçurmadıklarını belirterek iddiaları reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!