ABD İran’a karşı güdümlü füze denizaltısı gönderdi

Güncelleme Tarihi:

ABD İran’a karşı güdümlü füze denizaltısı gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2023 07:00

İran ile Suriye’de gerilimin arttığı bir ortamda ABD, bir güdümlü füze denizaltısını Amerikan 5. Filosu’na desteğe yolladı.

Haberin Devamı

ABD ordusu, güdümlü füze taşıyan nükleer denizaltısını Ortadoğu’ya konuşlandırdığını duyurdu. Amerikan 5. Filo Komutanı Binbaşı Tim Hawkins, yaptığı açıklamada, denizaltının 6 Nisan’da bölgeye giriş yaptığını kaydetti. ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü’ne bağlı USNI News haber sitesine göre Hawkins, Georgia Limanı’na bağlı USS Florida adlı güdümlü füze taşıyan nükleer denizaltısının 7 Nisan’da Süveyş Kanalı’ndan geçiş yaptığını bildirdi.

154 FÜZE TAŞIYOR

Denizaltının 154 Tomahawk seyir füzesi taşıma kapasitesi olduğunu aktaran Hawkins, konuşlandırmanın 5. Filo’ya bölgesel deniz güvenliği ve istikrarını muhafaza etmesine destek olmak için yapıldığını belirtti. Site, normalde ABD Deniz Kuvvetleri’nin bu tür konuşlandırmaları basına açıklamadığına dikkat çekti. Son gelişme, İran yanlısı milis gruplarının geçen ay sonunda dron saldırısıyla Suriye’de bir Amerikalı sözleşmeli personelin ölümüne yol açmasını izliyor. Amerikan 5. Filosu’nun görev alanı, özellikle Kızıldeniz, Umman Denizi ve Basra Körfezi’nden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!