ABD İran destekli grupları hedef aldı

Güncelleme Tarihi:

ABD İran destekli grupları hedef aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2023 07:00

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak ve Suriye’deki askeri güçlerine yönelik saldırılar nedeniyle, Suriye’nin doğusunda İran Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı gruplar tarafından kullanılan iki tesise hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Saldırıların, ABD Başkanı Joe Biden’ın emriyle gerçekleştirildiğini ifade eden Austin, “Tüm devlet ve devlet dışı kuruluşlara, daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşecek eylemlerden kaçınmaları çağrısına devam ediyoruz” dedi.

ÜSLERE SALDIRILMIŞTI

Irak ve Suriye’deki ABD güçlerine karşı son haftalarda gerçekleştirilen toplam 19 saldırıda bir ABD askeri sığındığı yerde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş, 21 ABD ordusu personeli de hafif yaralanmıştı. Beyaz Saray’dan önceki gün yapılan açıklamada da, Biden’ın İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e Tahran’ı Ortadoğu’daki ABD personelini hedef almaması konusunda uyaran bir mesaj gönderildiği açıklanmıştı.

ORTADOĞU’YA EK KUVVET

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı’nın basın sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD askerlerinin savunmasını güçlendirmek için yaklaşık 900 ek personelin Ortadoğu’ya gittiğini duyurdu. Bu askerlerin tıbbi yardım ve patlayıcılarla mücadele gibi destek görevlerini üstleneceklerini bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!