ABD elçiliği vizeyi askıya aldı

Güncelleme Tarihi:

ABD elçiliği vizeyi askıya aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 07:00

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına yönelebilecek potansiyel bir terör saldırısı ve kaçırma eylemleri ihtimaline karşı Türkiye’deki tüm elçilik ve başkonsolosluklardaki vize dahil tüm işlemlerin askıya alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçiliği dün bir duyuru yayımlayarak Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki ABD misyonlarındaki konsolosluk işlemlerinin geçici bir süreliğine askıya alındığını açıkladı. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklama şöyle: “Türkiye’de, ABD vatandaşları ve yabancılara yönelik potansiyel terör saldırısı ve kaçırmalara ilişkin güvenilir istihbarata ulaştık. ABD vatandaşlarının, büyük ofis binaları, alışveriş merkezleri dahil olmak üzere kalabalık toplanma alanlarında daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. ABD’nin Türkiye’deki tesislerindeki tüm ABD vatandaşlık ve vize hizmetleri, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir konsolosluklarında geçici olarak askıya alınacaktır. Randevuları planlanan bireyler, randevularının nasıl yeniden planlanacağına dair talimatlar içeren bir e-posta ile bilgilendirilecektir.”

Haberin Devamı

TÜRK YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

ABD Büyükelçiliği yetkilileri, Hürriyet’e “Uyarıyı uzun süren değerlendirme ve güvenlik şartlarına dayanarak yayımladık. Büyükelçiliğimizi ve konsolosluklarımızı ziyaret eden Türk vatandaşlarının yanı sıra Türkiye’de yaşayan Amerikalıların da güvenliğini sağlamada Türk hükümetinin verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz” ifadesini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!