ABD Büyükelçiliği: ‘YPG veya PKK’ya silah sağlamıyoruz, nokta...’

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçiliği: ‘YPG veya PKK’ya silah sağlamıyoruz, nokta...’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 23:35

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın ABD liderliğindeki koalisyonun DEAŞ dahil, YPG ve PYD’ye destek verdikleri açıklamasını ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner’in “Gülünç” olarak nitelendirmesinin ardından, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden de yazılı bir açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Dün Anadolu Ajansı’nda yayınlanan ve ABD’nin PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye Rumeylan’daki havaalanı üzerinden silah ulaştırdığını ileri süren haberin ardından Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nden “IŞİD Karşıtı Operasyonlara Dair Türk Basınındaki Yanlış Bilgilere İlişkin Gerçekler” başlıklı yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gerçekleri merak edenler için, konuya ilişkin gerçekler şunlardır: ABD hükümeti Daeş’i desteklememektedir. ABD hükümeti geçmişte Daeş’i yaratmamıştır veya desteklememiştir. ABD hükümetinin Daeş’e destek verdiği yönündeki iddialar doğru değildir. ABD hükümeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta. Bizler, PKK’nın terör saldırılarını ve Türkiye’de gerçekleştirdiği menfur şiddet eylemlerini tekrar tekrar kınadık...”

Haberin Devamı

‘MEMNUN DEĞİLİZ’

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, 2016 yılının son MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada ABD’nin Suriye’deki politikalarından Türkiye’nin memnun olmadığını ifade etti. Aktay şunları söyledi: “ABD’nin DEAŞ’la doğru dürüst mücadele ettiği de söylenemez. Büyük bir devletin şanına yakıştıramıyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini tavsiye ediyoruz. Trump’ın yönetimin devralmasından sonra bu siyasetin gözden geçirileceğini umuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!