ABD basını yeni anladı: Ukrayna savaşında Dolmabahçe pişmanlığı

Güncelleme Tarihi:

ABD basını yeni anladı: Ukrayna savaşında Dolmabahçe pişmanlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:00

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, cephede tıkanma noktasına gelen Rusya-Ukrayna savaşına yaklaşık iki yıl sonra İstanbul görüşmelerini hatırlattı.

Haberin Devamı

‘Ukrayna, Rusya ile erken müzakere şansını kaçırdı mı’ başlıklı haberde, Mart 2022’de Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arabuluculuğunda Rus ve Ukraynalı heyetler arasında gerçekleştirilen müzakerelerin bir barış anlaşmasına en çok yaklaşılan dönem olduğu belirtildi. Haberde, iki heyet üyeleri arasındaki şakalaşmalara yer verilirken, buna rağmen gergin bir ortam olduğu ve Ukrayna yönetiminin müzakere heyetine zehirlenme ihtimaline karşı Ruslardan gelen hiçbir içeceği kabul etmemeleri gerektiği yönünde talimat verildiği kaydedildi.

PUTİN ABD’Yİ SUÇLUYOR

Bu gerginliğe rağmen iki taraf heyetlerinin görüşmeleri sonunda Ukrayna’nın da bazı tavizler vererek anlaşmaya yakın olduğu aktarılan haberde, Rus kuvvetlerinin Kiev çevresinden geri çekilmesiyle Buça kasabasındaki katliamın ortaya çıkması üzerine Ukrayna yönetiminin tavrının değiştiği öne sürüldü. Ancak İstanbul görüşmelerinde prensipte anlaşma sağlandığını söyleyen Rusya lideri Vladimir Putin, ABD’nin baskısıyla Ukrayna’nın masadan kalktığını savunuyor. Öte yandan haberin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda Rusya-Ukrayna savaşının çözümü için İstanbul’da yarım kalan görüşmeyi tekrar canlandırmaya hazır olduklarını açıklamasından kısa süre sonra gelmesi dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!