AB’yle kötü gün dayanışması

Güncelleme Tarihi:

AB’yle kötü gün dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 21:22

Türkiye, felaketlerde devreye sokulan Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’na katılıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE bugün, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’nın (EUCPM) 33’üncü üye ülkesi olacak. Türkiye’yi, AB ülkelerinin yanı sıra Makedonya, İzlanda, Norveç ve Karadağ’ın da yer aldığı mekanizmanın üyesi yapacak imzalar AB Komisyonu’nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üyesi Christos Stylanides ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Fuat Oktay arasında Brüksel’de atılacak.

TÜRKİYE DE DESTEK

Türkiye sisteme katıldıktan sonra sayısını ve niteliğini kendi belirlemek kaydıyla ilgili felaketin türüne uygun olanakları, EUCPM’nin kullanımına sunacak. Materyal ekipmanın yanı sıra uzmanlık ve müdahale birimleri alanında destek sağlayan ve en çok seller, orman yangınları ve depremler için devreye sokulan EUCPM, 2001’den bu yana 215 kez aktive edildi.

Haberin Devamı

VAN VE SURİYELİLER

Mekanizma Türkiye için şu ana kadar Suriye’den gelen mülteciler ve 2011’deki Van depreminde devreye sokuldu. Japonya’daki tsunami felaketi, Libya’dan üçüncü ülke vatandaşlarının tahliyesi, Yunanistan ve Bulgaristan’daki orman yangınları, Balkan ülkelerindeki sel felaketleri ve Afrika’daki Ebola salgını EUCPM’in aktif rol üstlendiği olaylar arasında yer aldı.

EUCPM, felaketler karşısında ulusal imkânların yetersiz kaldığı durumlarda mağdur olan ülkenin çağrısı üzerine aktive ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!