AB, göçmenlere karşı harekete geçti: Türkiye - Yunanistan sınırına dijital bariyer örüldü!

Güncelleme Tarihi:

AB, göçmenlere karşı harekete geçti: Türkiye - Yunanistan sınırına dijital bariyer örüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 13:34

Avrupa Birliği'nin (AB) birlik sınırlarından geçen göçmenleri durdurmak için hayata geçirdiği proje açığa çıktı! AB, Meriç Nehri üzerinden Türkiye'den yasadışı yollarla ülkeye geçmek isteyen göçmenleri durdurmak amacıyla sınıra 'dijital' bir bariyer inşa etti.

Haberin Devamı

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan haber gündeme bomba gibi düştü. Avrupa Birliği'nin göçmenlere karşı 'dijital' sınır projesini hayata geçirdiği ortaya çıktı.

Avrupa Birliği (AB), göçmenlerin Avrupa'ya yasa dışı geçişini önlemek için Türkiye - Yunanistan sınırında dijital bariyer sistemi inşa etti.

AB, 3,7 milyar dolar harcayarak iki ülke arasındaki 200 kilometrelik sınırdan kıtaya yasal olmayan yollardan geçişleri engellemek için son aylarda kurduğu dijital bariyer sistemini test ediyor.

Kamera ve sensörlerin bulunduğu yapay zekayla çalışan gözetleme ağının olduğu sistem kapsamında, yapay zekayla çalışan yalan dedektörleri, sanal sınır koruma botları ve kameralar gibi güvenlik kontrolleri test edildi.

AB, göçmenlere karşı harekete geçti: Türkiye - Yunanistan sınırına dijital bariyer örüldü
Yunan gazetesi haberi 'Avrupa'dan göçmenlere "uzak durun" mesajı' diyerek duyurdu.

Haberin Devamı

Yunan polisine ait zırhlı aracın üzerine kurulan uzun menzilli akustik cihazdan Türkiye sınırına doğru sağır edici sesler gönderilebilecek olan sistemde, inşa edilecek çelik duvarla da göçmenlerin, iki ülke arasındaki Meriç Nehri'nden geçişlerinin engellenmesi hedefleniyor.

Meriç Nehri yakınlarındaki gözetleme kulelerine uzun menzilli kameralar, gece görüşü ve birçok sensör yerleştirilecek.

Yapay zeka analizi kullanılarak tespit edilen şüpheli bir hareket olduğunda, elde edilen veri kontrol merkezine gönderilecek.

Öte yandan ABD-Meksika sınırında yer alan beton duvarın bir benzeri olan yeni bir çelik duvar, Yunanistan ve Türkiye’yi ayıran Meriç Nehri boyunca yaygın olarak kullanılan geçiş noktalarını kapatıyor. Yakındaki gözlem kulelerine uzun menzilli kameralar, gece görüşü ve çoklu sensörler takılıyor. Ardından elde edilen veriler, yapay zeka analizi kullanılarak şüpheli hareketleri işaretlemek için kontrol merkezlerine gönderiliyor.

AB, göçmenlere karşı harekete geçti: Türkiye - Yunanistan sınırına dijital bariyer örüldü
Bölgenin sınır koruma şefi Dimonsthenis Kamargios, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada 'Neler olduğunu anlayabilmemiz için sınırın 'önünde' bir sınırımız daha olacak' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Sistemdeki avuç içi tarayıcısıyla, kişilerin elindeki damar örüntüsü kaydedilerek biyometrik tanımlayıcı olarak kullanılabilecek ve bu sayede sınır bölgesinde saklananlar ortaya çıkarılabilecek.

Bölgenin sınır koruma otoritesinin sorumlusu olan Polis Dimonsthenis Kamargios, yaptığı açıklamada, "Elimizde ön-sınırda neler olduğuna dair net bir fotoğraf var." dedi

Kamargios, sistemle ilgili detayların yıl sonuna doğru açıklanacağını ifade etti.

AB, göçmenlere karşı harekete geçti: Türkiye - Yunanistan sınırına dijital bariyer örüldü

 BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!