83 çocuğa cinsel tacizden yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

83 çocuğa cinsel tacizden yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 12:24

İsveç’te 83 çocuğa internet üzerinden cinsel taciz ve istismarda bulunmak suçlaması ile 22 yaşındaki İsveçli hakkında açılan dava bugün başladı.

Haberin Devamı

Stockholm’ün Attunda yerel mahkemesinde başlayan, İsveç adalet tarihinin en büyük cinsel taciz davası olarak nitelenen davanın duruşmaları sırasında ülkenin her tarafına dağılan diğer 14 yerel mahkeme ile video bağlantıları kurularak taciz kurbanlarının ifadeleri alınacak.

Savcılık iddianamesinde 22 yaşındaki sanığın cinsel taciz, çocuk pornografisi bulundurma, cinsel istismar, tecavüz ve bu suçlara teşebbüs suçlarından yargılanması talep ediliyor.

Sanığın kurban çocukları Instagram üzerinden bulduğu ve başka bir internet uygulaması üzerinden sohbet ederek çocukları çeşitli cinsel davranışlara teşvik ettiği ya da zorladığı iddia edildi.

Savcı bir olayda tecavüz suçunun kabul edilmesini istedi

Dava savcısı, mahkemeden sanığa yüklenen suçlardan bir tanesinin tecavüz suçu olarak kabul edilip bu suça göre de cezalandırılmasını istedi.

Sözü edilen olayda sanık beş yaşındaki bir çocuğu 11 yaşındaki bir başka çocuğa cinsel uygulamalar yaptırmakla suçlanıyor.

Bu olayın tecavüz suçu olarak kabul edilmesini mahkemeden talep eden dava savcısı Tomas Mattsson bu olayda suçlamayı bir adım daha ileri taşımak istediğini söyledi.

Sanığın üzerine atılan suçu ‘‘uzaktan’’ işlemiş olduğu göz önüne alındığında mahkemenin tecavüz suçlamasına katılıp katılmayacağı adli çevrelerde merakla bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!