600 engelli sporcu Frankfurt’ta yarıştı

Güncelleme Tarihi:

600 engelli sporcu Frankfurt’ta yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 10:48

Almanya’nın Frankfurt kentinde 15’incisi düzenlenen Down Sendromlu Sporcular Şenliği’nde coşku hakim oldu. Kalbach spor merkezinde Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles himayesinde düzenlenen şenliğe 600’e yakın engelli sporcu, yaklaşık 3 bin izleyici katıldı.

Haberin Devamı

ŞENLİK futbol, basketbol, masa tenisi, voleybol, uzun atlama, güreş, judo ve binicilik gibi farklı spor dallarının yanı sıra diyabet, kalp damar rahatsızlıklarının anlatıldığı toplantılar, müzik, ritmik hareket ve dans etkinlikleri, moda gösterisiyle 148 kardeşin katıldığı ‘Kardeşler Olimpiyatı’ndan oluştu. Açılışta sporcuların geçit töreni büyük alkış aldı. Şenliğe katılan bütün sporculara madalya verildi. 

2003 yılında 70 sporcu ve 250 seyircisi olan şenliğin artan bir ivme ile geliştiği kaydedildi. Şenliğe Türk aktör Tayfun Baydar, Alman Futbol Milli Takımı eski kalecisi Timo Hildebrand, modacı Peyman Amin’in de aralarında bulunduğu ünlü isimler katılarak destek verdi.

600 engelli sporcu Frankfurt’ta yarıştı
Şenliğe Timo Hildebrandt, Peter Feldmann, Tayfun Baydar da katıldı.

Haberin Devamı

FELDMANN: ÇOK BÜYÜK MESAFE ALINDI
Çocukluğunda engellilerin toplumdan uzak tutulduğunu kaydeden Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Feldmann, “Kentimizin en önemli sportif faaliyetlerinden biri haline gelen şenlik, engelliler konusunda ne kadar büyük mesafe kat ettiğimizin göstergesi. Şenliğin mahallemde olması ayrı bir sevinç kaynağım” dedi.

BAYDAR: STRESİMİ ALIP BANA ENERJİ VERDİLER
Şenlige ilk kez beş yıl önce davet edildiğini kaydeden oyuncu Tayfun Baydar, “O gün katılma konusunda kararsız kalmıştım. Geldiğimde yüzü hep gülen sporcularla karşılaştım. Benim stresimi aldıkları gibi enerji de verdiler. O günden beri her şenliğe katılıp destek veriyorum. Onları çok seviyorum” dedi. Tayfun Baydar’ı tanıyan gençler büyük ilgi gösterdi.

600 engelli sporcu Frankfurt’ta yarıştı
2 yaşındaki Enver, şenliğe annesiyle Zehra Sırkıntı ile geldi.

‘SEVGİ PITIRCIĞI’ DA ŞENLİĞE KATILDI
İki yaşındaki down sendromlu oğlu Enver ile şenliğe katılan Zehra Sırkıntı şenliğin kendilerine çok iyi geldiğini söyledi. ‘Sevgi Pıtırcığı’ dediği oğlunun kendini hemen sporcuların arasına attığını belirten Sırkıntı, hamileliğinin 14’üncü haftasında bir şeylerden şüphelenildiğini, yapılan testler sonucunda gerçeğin anlaşıldığını anlattı. Eşinin iki hafta kendine gelemediğini aktaran Sırkıntı, “Ama sonra kabullendik, bilgi edindik ve onu dört gözle beklemeye başladık. İçlerinde kesinlikle kötülük yok. Yüzleri hep güler. Yabancılık nedir bilmez. Ailelere tavsiyemiz bu durumlarda down sendromu hakkında bilgi edinsinler. Onunla birlikte yaşamayı öğrensinler” dedi.

Haberin Devamı

600 engelli sporcu Frankfurt’ta yarıştı
Türk Alman Engelli Sporcuları Destekleme Derneği üyeleri Seher Yılmaz, Yasemin Yılmaz, Sinem Çiğdem, Metin Çiğdem, Rainer Schmidt, Feray Ünal sporculara kumanya dağıttı.

KUMANYALAR TÜRK DERNEĞİNDEN
Şenlikte sporcuların kumanyasını Türk Alman Engelli Sporcuları Destekleme Derneği verdi. Seher Yılmaz, Yesemin Yılmaz, Sinem Çiğdem, Metin Çiğdem, Rainer Schmidt, Feray Ünal’dan oluşan dernek üyelerinin dağıttığı meyve, sandviç, su ve çikolatadan oluşan kumanya çok sevildi.

PEYMAN AMIN’DEN MODA GÖSTERİSİ
Geliştirdiği kıyafetleri şenlikte moda gösterisiyle beğeniye sunan Peyman Amin, downluların kıyafetlerini ya çocuk reyonunda alıp genişlettiğini, ya da büyüklerden seçip daralttıklarını söyledi. Amin, downlu çocuklar için hem moda renk, tarzında içinde rahat edecekleri giysileri tasarlayıp ürettiklerini, beğenilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!