40 tekerlekli sandalye Erzincan’a gönderildi

Güncelleme Tarihi:

40 tekerlekli sandalye Erzincan’a gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 10:12

Avrupa Elele Engellilere Yardım Konfederasyonunun Nürnberg Bodrum Palast’ta düzenlediği ‘Erzincan’da Engelli çocuklara Yardım Gecesi’ büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

GECEYE, Bavyera milletvekili Arif Taşdelen, Fürth Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Yeşil, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve beraberindeki 10 kişilik heyet de katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Türkan Altınışık ile Mesut Tüsem’in engellilere okudukları şiirle başlayan gecede, Konfederasyon Kadınlar Kolu Başkanı İlknur Reiche, emeği geçenlere teşekkür etti. Elele Engellilere Yardım Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade ise Türkiye’de engeliler bakanlığının kurulması gerektiğini söyledi. Hocazade, Nürnberg Başkonsolosluk binasına 50 yıldır yapılmayan engelli tuvaletinin de yapıldığını belirtti.

40 tekerlekli sandalye Erzincan’a gönderildi

Haberin Devamı

‘BAŞBAKANIN SELAMINI GETİRDİM’

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını getirdim” diyerek başladığı konuşmasının ardından konfederasyona 1400 euro bağışta bulundu. Milletvekili Arif Taşdelen de konuşmasında bir fıkra anlattı. Taşdelen, “İlk zamanlar vatandaşlarımız vatan hasretini dindirmek için Türkiye’den gelen TIR’ların lastiklerindeki havayı koklardı. Oysa şimdi her şey daha yakın” dedi.
Teşekkür qlaketleri verildikten sonra, Grup Klas, Ali Kemal ve İlhan Atmaca gitarları ile geceye renk kattılar.
Gecenin sonunda 7’si akülü olmak üzere 40 tekerlekli sandalye ile 50 koli giyecek, Erzincan’a gönderilmek üzere TIR’a yüklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!