20 dakikadan sonra ipler koptu

Güncelleme Tarihi:

20 dakikadan sonra ipler koptu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 09:46

Avusturya’da pazar günü cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri yapılacak. Yarış, aşırı sağ eğilimli yabancı düşmanı Özgürlükler Partisi (FPÖ) adayı Norbert Hofer (45) ile Yeşillerli ekonomi profesörü Alexander Van der Bellen (72) arasında geçecek.

Haberin Devamı

Anketlere göre aşırı sağın adayı Hofer, cumhurbaşkanlığı yarışında şanslı görünüyor. İkinci tur seçime bir hafta kala iki aday televizyon düellosunda kozlarını paylaştı. Anlaşmaya göre iki adayı ne yöneten ne de soru soran bir sunucu yoktu. Stüdyoya izleyici de alınmadı. İki aday karşı karşıya oturup 45 dakika kendi siyasetini anlatacaktı.

Ancak düellonun 20’nci dakikasından sonra ipler koptu. İki aday karşılıklı birbirini suçlamaya başladı. Aşırı sağın adayı Hofer, Yeşillerli Prof. Van der Bellen’i yalancı olarak suçladı ve Oscar ödüllü kişiler tarafından desteklendiği için, “Sosyete adayı” dedi.

SEVİYE İYİCE DÜŞTÜ

Hofer, kendisini ‘Avusturyalıların adayı’ diye gösterdi. Yeşillerli Prof. Van der Bellen ise rakibini “Siz ekonomiden hiç anlamıyorsunuz” diye suçladı. Hofer de, “Siz ekonomi sektöründe hiç çalışmadınız” karşılığını verdi.

Düellodan sonra sosyal medyada “Bunlar çocuk gibi” Tweetleri yağdı. “İkisi seçime katılımı yüzde 20 düşürdü, seviye çok düşüktü” diyenler oldu. Avusturya Kronen Gazetesi “Anaokulu seviyesinde. Bunlar mı Hofburg Sarayı’na aday?” diye yazdı.

BAKMADAN GEÇME!