14 günde 13 saldırı

Güncelleme Tarihi:

14 günde 13 saldırı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2018 11:09

Türkiye’nin Afrin’deki terör örgütlerine karşı başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ndan rahatsız olan Avrupa’daki PYD/PKK yandaşları, başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki Türk camilerine ve temsilciliklerine saldırdı. 14 günde 13 saldırı gerçekleştiren PYD/PKK yandaşları, son olarak Hollanda ve İsveç’te ortaya çıktılar.

Haberin Devamı

Rotterdam çarşı merkezinde, pankart ve terör örgütü flamalarıyla gösteri yapan PYD/PKK terör örgütü yandaşları, polis engeline rağmen çarşıdaki Türklere saldırdı. Hollanda basınına da saldıran terör örgütü yandaşları, görüntü çekmelerine izin vermedi. Çok sayıda polisin bulunduğu gösteride, bazı terör örgütü yandaşlarıyla birlikte saldırganları protesto eden bir de Türk vatandaşı gözaltına alındı. PYD/PKK yandaşları, geçen hafta başkent Amsterdam’da yaptıkları gösteride iki Türk taksiciyi darp etmiş ve bir Türk gazeteciye saldırmıştı.

"BAŞARAMAYACAKLAR"

Lahey’de inşaatı devam eden Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Ahi Evran Camisi’ne de dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda, camiye ait panoda bulunan Türk bayrağının üzerine çarpı ve gamalı haç işareti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı yazılar yazıldı.
Ahi Evran Cami Başkanı Şinasi Koç, yapımı süren caminin karşısında yaşayan bir cemaatin olayı fark ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Saldırının, Zeytin Dalı Harekatı ile bağlantılı olduğunu düşündüklerini dile getiren Koç, “Bizim birlik ve beraberliğimizi istemeyenler ve içimize fesat sokmak isteyenler var. Bunu başaramayacaklar. Allah bizim yanımızdadır. Biz doğru bildiğimizden şaşmayacağız” diye konuştu. Polise şikayette bulunduklarını belirten Koç, saldırıyı düzenleyenlerin kısa zamanda yakalanmasını istedi.

BÜYÜKELÇİLİK ARACINA SALDIRDILAR

Bir saldırı da Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliğinde yaşandı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, gece yarısı Büyükelçiliğin önünde park halindeki bir araca kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada “Sert bir cisimle aracımızın arka camı kırılmış. Saldırı, İsveç Dışişleri Bakanlığına ve polise bildirildi. İnşallah saldırganlar en kısa sürede ortaya çıkarılır” ifadeleri kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!