DTO yasağa destek verdi

Güncelleme Tarihi:

DTO yasağa destek verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 18:52

YUNAN adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yasaklanmasına İzmir Deniz Ticaret Odası (DTO) destek verdi.

Haberin Devamı

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatlarla ilgili aldığı kararın yankıları sürüyor. Bakanlığın tedbir amaçlı aldığı Türk bayraklı gemilerin Yunan adalarını çıkış yasağının ardından sahillerde birçok tekne ve yolcu adalara gidemedi. Bunun üzerine tur operatörleri de duyurular yaparak müşterilerini bilgilendirdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, “Ticari yatların Yunanistan’a gidişini durdurdukö açıklamasının ardından Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nden açıklama geldi. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, şunları söyledi:

“Normal şartlarda incir çekirdeğini doldurmayan bir takım eksiklikleri bahane ederek gemilerimizi Yunan limanlarında alıkoyuyorlar. Türk limanlarından kalkan feribotların ve ticari gemilerin Yunan adalarına yaptığı ekonomik kazancın herkes farkında. Bu yaşananlarda asıl Yunan tarafı zararlı çıkar. Çünkü buradan giden 1,5 milyon Türk turist, adalarda ve Yunanistan'da 6 milyon Avrupalı turistin yaptığı harcama kadar döviz bırakıyor. Ben bunu 'hata' olarak nitelemek istiyor ve bir an önce düzeleceğine inanıyorum. Benzer bir durum yaz aylarında, sezonun üst noktada olduğu bir dönemde de yaşanmış ve yine Ulaştırma Bakanlığımız bugünkü kararı o zamanda alma noktasına gelmişti. Yunanlı esnafın ayaklanması ve yapılanlara karşı çıkmasıyla sorun çözülmüştü. Türkiye dış politikada gücünü göstermek adına ülkemize yönelik yapılan bu haksızlığa karşı durmuştur. Biz de bu kararı sonuna kadar destekliyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!