GeriSeyahat Dracula’nın memleketinde vampir partisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dracula’nın memleketinde vampir partisi

Dracula’nın memleketinde vampir partisi

Hafta sonu Dracula’nın şatosundaydım. Dünyanın her yerinden davetliler, Transilvanya’da yapılacak vampir partisi için toplandı. Partiyi JB düzenledi. Aklınızda olsun, eğer JB ve parti sözcüklerinin yan yana geldiği bir davetiye, etkinlik, vs. görürseniz, sakın kaçırmayın.

Çok ciddiye alıyorlar, hiçbir masraftan kaçınmayıp, aylarca hazırlanıyorlar. Bu yılkini Romanya’da, Dracula’nın memleketinde yaptılar. İstanbul’dan uçakla Bükreş, Bükreş’ten sadece davetlilere ayrılmış parti treniyle Transilvanya... 3 saatlik tren eğlencesinden sonra helikopterlerle parti yerine... Bitiminde limuzinlerle otele dönüş. İşte o müthiş vampir partisinden notlar...

Rumenler olmasa, Romanya cennet

Romanya yeryüzündeki cennet. Hele o Transilvanya! Dağlar, ormanlar, nehirler... Ülke o kadar güzel ki Allah, cennetten bir farkı olsun diye üstüne Rumenleri koymuş. Tembel, mayışık ve laubali bir ahali. Garsona sipariş veriyorsunuz, sanki anasına sövüyorsunuz. Rehbere bir şey mi sordunuz, ikincide suratı asılıyor.

Saray gibi şatolar var

Fakat mimariye bittim. Aynı anda Roma, Osmanlı, Alman ve Rus etkisi var. Bölge saray gibi şatolarıyla meşhur. Sadece şatolar mı? Villalar, yazlıklar, sıradan insanların evleri de pek zarif. Bran Castle diye bilinen Dracula’nın şatosu da bunlardan biri. Transilvanya’ya açılan kapı bu. Bugün müze olarak kullanılıyor.

Gizli geçitler ve dehlizler

Bütün bölgeye hâkim bir kayalığın üstüne kurulmuş şatoda 60 küsur oda, teraslar, koridorlar, gizli geçit ve dehlizler var. Şatoya vardığımızda bizi Vampirella kızlar karşıladı. Çok etkileyici. Fakat hangi akla hizmetse tutmuş, canım şatoyu beyaza boyamışlar. Görseniz Bodrum otelleri gibi. Bütün havası kaçmış bence.

Sofrada bir tanıdık

Rüküş Rumen sosyetesi bizden önce kurulmuş parti alanına. Kılıklarıyla dalga geçip eğleniyoruz. Açık büfe masasında bir tanıdık: Yoğurtlu dolma. Meğer çok yenirmiş Romanya’da. Adına sarma diyorlar, bizden öğrenmişler. Fena da yapmamışlar, bol yoğurtla giriştim dolmalara.

Son günbatımı olmasa

Eğlence şatonun avlusunda. Gece yarısı olunca içeride devam edecek. Güneşin batmasıyla müthiş bir ışık gösterisi başlıyor. Transilvanya ormanlarına doğrultulan lazerler, olağanüstü coğrafyayı iyice gerçeküstü bir yere dönüştürüyor. Bu batan, son güneşim olmasa bari. Kanım manım emilmeden sağ salim İstanbul’a döndür yarabbi!

Güzeller nerede?

Su gibi viski akıyor. Müzikler tempolu, kalabalık yerinde. Şu parti İstanbul’da olsa yıkılır ortalık. Ev sahibi Rumenler içmeyi de, eğlenmeyi de bilmiyor. Gözlerimiz güzel Rumen arıyor ama yok. Galiba burada çirkinleri kalmış, güzellerin hepsi İstanbul’da. Ponpon kızlarla falan dans edip idare ediyoruz.
Bir muskam bile yok
Portatif tuvaletler şatonun dışında. Bir de karanlık, kimse tek başına gitmeye cesaret edemiyor. Aramızda makarasını yapıyoruz. Bırakın haçı, bende bir muska bile yok. Drakula ve avanesini uzak tutmak için dayandım Elham’a, Kulhuvallah’a.

JB YAZ PARTİLERİ

14 Haziran’dan itibaren her hafta İstanbul ve Çeşme’de JB partileri yapılıyor. İstanbul’daki Suada’da. Her pazar 17.30’da başlıyor, 20.30’a kadar sürüyor. Bu yıl isteyene kokteyl kursu da var. Çeşme’deki partiler ise Sole Mare Beach Club’ta. Ama onlar pazar değil, cumartesi akşamüzeri.

HİPERAKTİF REHBERİ

KEYİF
4 elle birden Sultan masajı

Masaj yaptırmayı da sevmem, yapmayı da. Ama meraklısına krallara layık bir masaj çıktı: Sultan masajı. Özelliği, üzerinizde aynı anda dört elin dolaşması. Aroma terapik yağlarla iki kişi tarafından 60 dakika yapılıyor. Ataköy Sheraton’da, fiyatı 320 lira.(212) 560 81 00.

TATİL
Gökçeada’da ekolojik tatil


Fotoğraf Evi Gezi Kulübü, Gökçeada’da ekolojik kamplar düzenliyor. 6 gece 7 gün boyunca bir ekolojik çiftlikte kalınıyor. Her gün farklı koylarda yüzüyor, trekking ve gece yürüyüşlerine katılıyor, kuantum fiziği gibi seminerler alıp tamamen organik besleniyorsunuz. (212) 249 02 02.

YURTTAN KISA KISA

KURUÇEŞME: Galatasaray Adası’ndaki Sudakebap, kendine slogan bulmuş: İki kıta arasında kebap keyfi! “Let’s eat where the continents meet” yani. Suada’nın yaz misafirleri arasında bu yıl 360 Restoran da var.

ALAÇATI: Dükkân Kasap’ın sahibi Emre Mermer, Bebek’teki burger konseptini bu yaz Alaçatı’ya taşıdı. Alaçatı’nın yenileri arasında Brezilya lokantası Quente de var. Tam Şarabi’nin karşısında.

TÜRKBÜKÜ: Nişantaşı’nda 24 saat hizmet veren Chocolate, bu yaz Türkbükü’nde. Chocolate Bodrum, geceyarısına kadar plaj ve restoran olarak hizmet veriyor, sonra kulübe dönüşüyor. (252) 377 52 66.

MASLAK: Refresh The Venue ıssızlığını Global Gathering’le bozuyor. 4 Temmuz’daki elektronik şöleninde Carl Cox, Mark Night, James Zabiela gibi DJ’ler var. Biletler Biletix’te 61-112 lira.
False