Dortmund’a kim saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Dortmund’a kim saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 00:22

Alman polisi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde maç öncesi Dortmund takım otobüsüne yönelik bombalı saldırıyı kimin yaptığını araştırıyor. Federal Savcılık, terör saldırısından hareket ediyor. Radikal İslamcı bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BORUSSIA Dortmund-AS Monaco Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçı öncesi, Dortmund takım otobüsünün yakınında önceki akşam patlayan, biri futbolcu iki kişinin yaralanmasına yol açan üç bomba, Almanya’da büyük korku yarattı. Maçın bir gün gecikmeyle dün oynanmasına karar verilirken Federal Savcılık, terör şüphesiyle soruşturma başlattı. Karlsruhe’deki Federal Savcılık Sözcüsü Frauke Köhler, dün öğleden sonra yaptığı basın toplantısında, şans eseri büyük bir tehlikeyi ucuz atlattıklarını vurguladı. Köhler, “Terör saldırısından hareket ediyoruz. Patlayıcı maddeler metal çivili. Çivilerden biri otobüsteki koltuklardan birini delip geçti. Bu nedenle çok kötü şeyler yaşanmamış olması bir şans. Patlayıcıların etkisi 100 metreyi aşıyor. Saldırının nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerinde saldırıyı üstlenen üç benzer mektup bulundu. Buna göre saldırının radikal İslamcı gruplardan geldiği mümkün görünüyor. Mektupta Suriye’deki Tornado uçaklarının geri çekilmesi ve Ramstein hava üssünün kapatılması isteniyor” dedi.

Haberin Devamı

‘İĞRENÇ BİR SALDIRI’

İnternette ise aşırı sol bir grubun saldırıyı üstlendiği iddia edilen bir mektup yayınlandı. Köhler, “Bu mektubun gerçek olduğu şüpheli. Soruşturmamız sonucu radikal İslamcı çevreden iki kişinin evine şüpheli olarak baskın yapıldı. Biri gözaltına alındı. Tutuklanabilir” diye konuştu.

Başbakan Angela Merkel olayı, “iğrenç bir saldırı” olarak kınadı ve Dortmund Kulübü Başkanı Hans Joachim Watzke’yi telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Olay yerinin yakınında bulunan mektupta Başbakan Merkel’in de adı geçiyor. “Yüce Allah’ın adıyla” başlayan mektupta Berlin’de 12 kişinin öldüğü Noel Pazarı saldırısına atıfta bulunuluyor ve Alman Tornado uçaklarının Suriye’de DEAŞ’e karşı saldırılara katıldığına işaret ediliyor. Mektupta, “Almanya ve diğer haçlı ülkelerindeki sporcuların, oyuncuların ve diğer ünlülerin DEAŞ’ın ölüm listesinde” oldukları belirtiliyor.

TÜRK OYUNCULAR YARA ALMADAN KURTULDU

Futbolcular, takım otobüsünün camlarının kırıldığı saldırıyla büyük şok yaşadı. Borussia Dortmund’un İspanyol oyuncusu Marc Barta, el bileğindeki kırık nedeniyle ameliyat edildi. İki Türk milli oyuncu Nuri Şahin ve Emre Mor da patlama esnasında otobüsteydi. Şahin ve Mor, saldırıyı yara almadan atlattı. Geceyi ailelerinin yanında geçiren oyuncular maç öncesi,tekrar antremana çıktı. Kulüp Başkanı Joachim Watzke, maç öncesi yaptığı açıklamada “Biz terör ve kinin bizim davranışımızı belirleyemeyeceğini göstermek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!