Doğu illeri için kar uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Doğu illeri için kar uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 12:14

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, gece saatlerinde doğu bölgelerde başlaması beklenen yağışların yarın belli kesimlerde yoğun kar şekline dönüşeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

"Bu gece doğu bölgelerimizde başlayacak yağışların; yarın Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"
Haber: ANKARA, (DHA)

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI, SIFIRIN ALTINDA 11 DERECEYLE KARS'TA ÖLÇÜLDÜ 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece, en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 11 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre sıcaklık, Tunceli'de 1, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ardahan'da 8, Ağrı ve Iğdır'da 4, Erzincan'da ise 2 derece olarak ölçüldü.

Bölge genelinde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Erzincan ve Erzurum'da karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde buzlanma ve don ile yer yer pus ve sis bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Tunceli'de 4, Erzurum ve Ardahan'da 3, Kars ve Ağrı'da ise sıfırın altında 1 derece olması öngörülüyor.

Kar kalınlığı, Ağrı'da 30, Tunceli'de 19, Erzurum'da 8, Kars'ta 7, Ardahan'da 1, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 87, Palandöken'de 82, Sarıkamış Cıbıltepe'de 21 ve Erzincan Ergan'da 12 santimetre ölçüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!