Hedef üç yılda 150 okul

Güncelleme Tarihi:

Hedef üç yılda 150 okul
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 10:49

Doğa Okulları, 2016 yılı değerlendirme toplantısında gelecek yıl için planlanan projeler de anlatıldı. Doğa Okulları Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, üç yılda 150 okul, 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de daha önce gitmediğimiz yerlerde yeni okul projelerimiz var. Ayrıca başta Londra olmak üzere, Ukrayna’da okul zinciri kuracağız” dedi. Karaaslanlı, İstanbul’da iki üniversite için de YÖK'ten onay beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Doğa Okulları, 2016 değerlendirme toplantısında bu yılki durum ve 2017’de hayata geçmesi planlanan projeler kamuoyuyla paylaşıldı. 2016’da göreve gelen Doğa Okulları Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, 106 olan okul sayısını gelecek 3 yıl içerisinde 150’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 2016’nın eğitimde önemli değişikliklerin yaşandığı bir yıl olduğunu dile getiren Karaaslanlı, “Şu an itibariyle 106 okulda 70 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Gelecek 3 yılda okullarda hedefimiz 150’ye, öğrenci sayısındaysa 100 bine ulaşmak. Türkiye’de daha önce gitmediğimiz yerlerde yeni okul projelerimiz var. Ayrıca başta Londra olmak üzere, Ukrayna’da okul zinciri kuracağız” dedi.

İKİ YENİ ÜNİVERSİTE KURULACAK

Karaaslanlı İstanbul’da iki üniversite için Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay beklendiğini de hatırlattı. Genel müdür, Doğa Üniversitesi adının verileceği yükseköğretim kurumlarının mümkün olan kısa sürede kurulması için resmi makamlarla temasların sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ HAYATA GEÇİYOR

Doğa Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle de, 2017’de özellikle öğretmen eğitimleri konusunda yeni projelerin hayata geçeceğini söyleyerek, şöyle devam etti:
“Okullarımızda öğretmenlerimizin sadece öğreten değil, sürekli öğrenen olmalarını da istiyoruz. Bunun için kurulacak öğretmen akademileriyle eğitimcilerimize başta iletişim olmak üzere, teknoloji ve yabancı dil konularında da yardımcı olacağız. Ayrıca tüm bu süreçlerde öğretmenlerimizi, gelişimlerini yapacağımız çeşitli ölçümlerle de takip edeceğiz. Oyunlaştırma da eğitimde çok önemli bir yer tutuyor. Sınıf, atölye ve laboratuvarlarımızı oyun bahçesine çevirirsek, öğrencilerimizin akademik performansları da bundan olumlu etkilenecek.”

7 YILDA 8 KAT BÜYÜDÜK

Doğa Okulları Genel Müdür Yardımcısı Erkut Bozkurt ise, eğitim kurumunun 2008’den 2015’e yüzde 750 büyüdüğüne işaret etti. Bu süre zarfında Türkiye’de en fazla büyüme kaydeden özel öğretim kurumlarından biri olduğunun altını çizen Bozkurt, 2017’de de Türkiye ve dünya çapında bu büyümenin sürmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Bozkurt Türkiye’de özel okulların OECD verilerine göre yüzde 7’ye yaklaştığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
“Türkiye’de eğitimde özel okulların payı artıyor. Son verilere göre, eğitimde özel öğretim kurumlarının oranı yüzde 7’yi yakaladı. Ancak OECD ortalaması yüzde 15 olduğunu düşündüğümüzde, bu alanda hala çok büyük bir potansiyel var. Bizim bu noktada sunduğumuz çeşitli burslarla devletin sırtına düşen yükü hafifletmemiz ve daha çok öğrencinin okullarımızda eğitim almasını sağlamamız gerekiyor. Bu yıl üç dönemde yaptığımız bursluluk sınavlarımıza 95 bin öğrenci başvurdu. Bunun 125 binleri bulması için 2017’de de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!