Dizüstü bilgisayar satışları nasıl gidiyor?

Güncelleme Tarihi:

Dizüstü bilgisayar satışları nasıl gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 07:53

TrendForce tarafından gerçekleştirilen yeni bir piyasaya araştırması ile bu yılın üçüncü çeyreği boyunca dünya çapındaki dizüstü bilgisayar satışlarının son durumu ortaya konmuş durumda.

Haberin Devamı

TrendForce, bu yılın üçüncü çeyreğinde çeyrek bazında yüzde 6.8 artış görüldüğünü ve yıldan yıla ise yüzde 0.9 artışla 42.69 milyon adet dizüstü satıldığını açıkladı. Dizüstü sevkiyatlarının ortalama performansı öncekileri beklentilerin üzerine çıkarak sektörde yüzleri güldürmüşe benziyor.

Bu yıl dizüstü bilgisayar sevkiyatlarının toplamda 162.4 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor. 2017’nin ilk yarısından itibaren değişim gözlenmesinin yıllık sevkiyat performansı anlamında yüzde 0.7 büyüme getireceği ve artık düşüşten büyümeye geçileceği vurgulanıyor.

Rapora göre, dizüstü bilgisayarlarda en yüksek pazar payına sahip olan şirket HP olarak öne çıkıyor. Şirket, bu çeyrekteki sevkiyatlarını da ilk kez yüzde 17.6 oranında artırarak yeni bir başarı elde etti. Üçüncü çeyrekte 11 milyon adetlik satış sağlanırken, yıl sonunda ise toplamdaki 40 milyon hedefinin başarılacağı ön görülüyor. Dördüncü çeyrekte ise yüzde 0.3’lük artış daha beklenmekte. Şirketin bu yılı birinci kapatacağına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

Dizüstü bilgisayar satışları nasıl gidiyor

Lenovo tarafında ise ilk yarıdaki çalkantılı durumun sona erdiği ve ikinci yarıda çıkış gösterdiği belirtiliyor. Şirket, üçüncü çeyrek içerisinde 8.85 milyon cihaz satarken, çeyrekte yüzde 6.5 büyüme gösterdi. Dördüncü çeyrek içinse yüzde 1 ile 3 arasında arış bekleniyor.

Haberin Devamı

Üçüncü sıradaki Dell ise çeyrekten çeyreğe yüzde 1.4 büyüme sağladı. Rapordaki satış rakamının hatalı olduğunu fark ettiğimizden güncellendiğinde biz de sizlerle paylaşacağız.

Apple ise küresel dizüstü bilgisayar sevkiyatlarında dördüncü sıradaki Asus’un yerini alarak dikkat çekti. Bunda Apple MacBook serisi ve özellikle de MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar için bu yılın üçüncü çeyreğinde dünya çapında yüksek talebin etkili olduğu vurgulanıyor. Üçüncü çeyrekte 4.43 milyon dizüstü satan şirket yüzde 11.3 oranında büyüme elde etti.

shiftdelete'in haberine göre Asus ve Acer ise dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor. Üçüncü çeyrekte Asus 3.82 milyon ve Acer 3.31 milyon dizüstü satışı gerçekleştirmiş durumda. Asus’un çeyrekten çeyreğe yüzde -4.3 düşüşte olması dikkat çekiyor. Acer ise yüzde 2.8 büyüme elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!