Die Zeit: Hükümet Deutsche Bank’ı kurtarmak için plan yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Die Zeit: Hükümet Deutsche Bank’ı kurtarmak için plan yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 13:14

Almanya’da haftalık yayınlanan Die Zeit dergisi, hükümetin ve finansal yetkililerin Deutsche Bank’ın dava maliyetlerini tek başına karşılayamaması durumunda bankayı kurtarmak için bir plan hazırladığını yazdı.

Haberin Devamı

Planın taslağına göre Deutsche Bank’ın, diğer bankalara üzerindeki yükü azaltacak fiyatlarda varlık satışına olanak tanınması ve bankanın üzerine daha fazla yük yüklenmemesi öngörülüyor. Die Zeit’in kaynak belirtmediği haberine göre aşırı acil bir durumda Alman hükümeti, bankanın yüzde 25 hissesini direkt olarak almaya hazır.

‘DESTEK İSTEMEDİM’

Haberi yalanlayan Deutsche Bank sözcüsü, bankanın CEO’su John Cryan’ın Bild gazetesine verdiği röportaja işaret etti. Cryan, ABD tarafından mortgage destekli tahvillerin satışlarında yanlışlık yaptığı gerekçesiyle verilen 14 milyar dolarlık ceza konusunda Angela Merkel’in desteğini isteyip istemediğinin sorulması üzerine, Bild gazetesine, “Başbakandan desteğini hiçbir zaman istemedim. Böyle bir sinyal de vermedim” dedi. Cryan böyle bir isteğin sözkonusu olamayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!