Devletimiz çocuklarımızı getirsin

Güncelleme Tarihi:

Devletimiz çocuklarımızı getirsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 20:17

Yakınları Irak ve Suriye’ye giden ve DEAŞ gibi örgütlere katılanların aileleri Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek seslerini duyurmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Aileler, “Oğullarımız kandırıldı. Kızlarımız zorla kocaları tarafından götürüldü. Şimdi çoğu Irak’ta tutsak. Devletimiz çocuklarımızı getirsin. Yargılanacaklarsa da burada yargılansınlar. Sesimizi duyun” dediler. Düzce’de yaşayan Mehtap Nur Kazancı, eski eşi Muhammet Çelik’in 2014 yılında Suriye’ye geçtiğini, 7 yaşındaki oğlu Alparslan Çelik’i de kaçırdığını söyledi. Kazancı, “2015’te babası öldürülünce oğlumun Irak’a götürüldüğünü biliyorum. Ben bir anneyim, aklım yüreğim orada. Oğluma kavuşacağım günü bekliyorum” dedi. Kızı Hatice Cırcır’ın eşi Yusuf Cırcır’la birlikte 3 yıl önce Irak’a geçtiğini anlatan Kezban Mağden de, “Kocası Irak’ta ölünce Türkiye’ye dönmek istedi ama yollar kapalı. Savaş var nasıl dönecek?” diye gözyaşı döktü.

Kızı Rukiye Yeter için dilekçe veren Mustafa Daştan, “Kızım ile torunlarım Havva, Zeynep ve Meryem’in tutsak olduğunu biliyoruz. Yazık, 3 günahsız çocuk orada. Ama ne durumdalar bilemiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!