Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni

Güncelleme Tarihi:

Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 17:01

- Trabzon, Ordu ve Artvin'de şehit yakınlarıyla gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi- Şehit babası Köse: - "Bir tane Ramazan değil oğullarım bitene kadar şehit vermeye hazırım. Kökünüzü kazımaya hazırız"- Şehit eşi Kumaş:- "Yaşananlara çok üzülüyorum. Şehit haberlerini duydukça tekrar başa dönüyorum, tekrar o acıyı yaşıyorum"

Haberin Devamı

TRABZON (AA) - Trabzon, Ordu ve Artvin'de şehit yakınlarıyla gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı törenle verildi.

Trabzon Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, 6 Ocak 2015'te İstanbul'un Sultanahmet ilçesindeki Turizm Şube Müdürlüğüne düzenlenen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'ın, 1994'te Erzincan kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan vazife malulü özel harekat polisi Murat Kıran'ın ve 31 Ağustos 2012'de Van'ın Saray ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan gazi Jandarma Onbaşı İsmail Şahin'in özgeçmişleri okundu.

Vali Vekili Mustafa Gürdal, şehit Kumaş'ın eşi Gülcan ve kucağında taşıdığı 1,5 yaşındaki kızı Elif Yaren Kumaş ile vazife malulü özel harekat polisi Kıran ve Jandarma Onbaşı Şahin'e, Devlet Övünç Madalyalarını verdi.

Haberin Devamı

Gürdal, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik unvanlarının hem inanç hem de milli kültürde çok değerli ve herkese nasip olmayan yüce makamlar olduğunu söyledi.

Şehitlerin ve gazilerin, bu vatanın, memleketin geleceğine yönelik tapuları, garantileri olduğunu vurgulayan Gürdal, şöyle devam etti:

"Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, milletimiz birlik ve beraberliği için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle yad ediyor, kahraman gazilerimizi tebrik ediyorum. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine ve kahraman gazilerimize devlet olarak sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu madalya ve beratları, Sayın Cumhurbaşkanı'mız adına aziz şehidimizin kızına ve kahraman gazilerimize tebliğ ettim. Bu madalyalar şehidimizin ailesi ve gazilerimiz için övünç kaynağı olacaktır."

Şehit Kenan Kumaş'ın 27 yaşındaki eşi Gülcan Kumaş, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Eşinin, kendisine "Adımı, senin adınla duyuracağım" dediğini anlatan Kumaş, "Bugün bunu gerçekten çok hissettim. Adını, gerçekten bizim adımızla duyurdu. Şehit eşi olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Kumaş, eşi ile 2 yıl 4 ay süren evlilikleri olduğunu belirterek, "Eşim vefat ettiğinde kızım iki aylıktı. Trabzon'da doğum yaptığım için eşim kızını toplam ancak bir ay görebildi. Kızım bana eşimin yadigarı, onu büyütüp yetiştireceğim" diye konuştu.

Yaşanan terör olayları karşısında söyleyecek söz bulamadığını vurgulayan Kumaş, "Kelimeler gerçekten kifayetsiz kalıyor, konuşamıyorum. Eşim vefat ettikten sonra da bir süre hiç konuşmadım. Yaşananlara çok üzülüyorum. Şehit haberlerini duydukça tekrar başa dönüyorum, tekrar o acıyı yaşıyorum" ifadesini kullandı.

Törene, Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ile diğer ilgililer katıldı.

- Ordu

Haberin Devamı

Ordu Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bingöl'de 10 Ekim 2014'te şehit olan Amasyalı başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun özgeçmişi okundu.

Şehit Hatipoğlu'nun eşi Sibel ve kızı 3 yaşındaki Yaren Hatipoğlu, madalyayı almak üzere kürsüye davet edildi. Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, şehidin kızı Yaren Hatipoğlu'na "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı takdim etti. Bu sırada şehit eşi Sibel Hatipoğlu, gözyaşlarını tutamadı.

Varıcıer, yaptığı konuşmada, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı, Cumhurbaşkanı adına şehit ailesine sunmanın onurunu yaşadığını belirterek, "Şehidimizin bırakmış olduğu kutsal emanetine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın bir ifadesi olarak Türk milleti adına, Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından tevcih olunan devlet övünç madalyasını yavrumuza sunmaktan onur duyuyorum. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Ailesine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Emaneti emanetimizdir" dedi.

Haberin Devamı

Törene, Vali Yardımcıları Turgut Subaşı, Fatih Görmüş, Halil Karbuz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanvekili Aydın Şaşmaz ve daire müdürleri katıldı.

- Artvin

Artvin Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, 25 Ekim 2014'te Hakkari Yüksekova'da çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Ramazan Köse'nin özgeçmişi okundu.

Artvin Valisi Kemal Cirit, yaptığı konuşmada, Ramazan Köse'nin şahsında Artvinli tüm şehitleri rahmetle anarak ailelerine başsağlığı diledi.

Bu toprakların kolay yurt olmadığını vurgulayan Vali Cirit, "Ümitsizliğe kapılacağımız bir dakikalık bile lüksümüz yok, olamaz da. Devlet, milletiyle beraber kararlı duruşunu tereddüde mahal bırakmadan göstermektedir. Yanı başımızda, ülkemizin Güneydoğusu'nda kadim gelenekleri olan bu vatanı bölmek isteyenlere en güzel cevabı yine milletimiz vermektedir. Terör dahil her türlü sorunu milletimizin engin sağduyusuyla çözeriz, çözmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Vali Cirit, konuşmasının ardından şehit er Ramazan Köse'nin babası Begcan Köse'ye ''Devlet Övünç Madalyası ve Beratı''nı takdim etti.

Törende, şehidin annesi Gülsen Köse, gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören sonrası AA muhabirine açıklama yapan şehit babası Köse, Devlet Övünç Madalyası'nı bir ömür boyu gururla taşıyacaklarını belirterek, "Buradan terör örgütüne de diyeceğim bir kelimem var: Kökünüz kazınana dek sizinle mücadele edeceğiz. Bir tane Ramazan değil oğullarım bitene kadar şehit vermeye hazırım. Kökünüzü kazımaya hazırız" dedi.

Annesi Gülsen Köse ise terörü lanetleyerek, "Ramazan ile gurur duyuyorum. Diyecek hiçbir şeyim yok. Terörü bitirsinler. Allah terörü kahretsin. Devlet Övünç Madalyası için de çok mutluyum ve gururluyum" ifadesini kullandı.

Törene, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçi, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, vali yardımcıları, askeri yetkililerle gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!