Derin pusuda ‘noter’ şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Derin pusuda ‘noter’ şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2015 01:20

BEŞİKTAŞ Balmumcu’da geçen pazar günü emekli Albay Fehmi Altınbilek ve eşi Asuman Altınbilek’in yaralanması ile sonuçlanan silahlı saldırı ile bağlantılı olduğu iddia edilen E.N.Y. (27) gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin Kartal’da bir noterde çalıştığı bildirildi. E.N.Y’nin noterde çalışmasından dolayı nüfus kayıtlarının yer aldığı MERNİS projesine ulaşabilmesi nedeniyle, Fehmi Altınbilek’in adres ve kişisel bilgilerinin buradan örgüte sızmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Kızıldere’de Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümü ile sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya’nın yaralı yakalandığı operasyonu yöneten emekli Albay Fehmi Altınbilek, Balmumcu’daki Jandarma Bölge Komutanlığı’nın lojmanlarından oy kullanmak için çıktığı evine yaya olarak dönerken eşi Asuman Altınbilek ile birlikte silahlı saldırıya uğrayarak yaralanmıştı.

Saldırıyı susturuculu tabanca ile gerçekleştiren ve 2 kişi oldukları ileri sürülen şüpheliler olay yerinden çalıntı bir motosikletle kaçmışlardı.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ismini Çetin Oğuz olarak değiştiren Altınbilek’in kimlik ve adres bilgilerinin nasıl tespit edildiği ise soru işaretlerine neden olmuştu. Altınbilek’in 2008-2009 yılları arasında Ali Fuat Yılmazer’in İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde istihbari’ dinleme adı altında telefonlarının dinlendiği de yine soruştuma sırasında ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Saldırı sonrası, çevredeki güvenlik kameraları ile MOBESE kameralarından elde edilen görüntüleri toplayan İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, E.N.Y.’yi dün sabah gözaltına aldı. Polis, E.N.Y.’nin saldırıdaki rolünü ve MKP (Maoist Komünist Parti) örgütü ile irtibatını araştırıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!