Derbinin kopyası

KAÇ hafta oldu Beşiktaş, Kasımpaşa’nın zeminini bir türlü çözemedi.

Haberin Devamı

Dün de oyuncular kayıp durdu. Ama daha da önemlisi Kartal zirve zemininden de kaymaya başladı. Dün ilk 45’te kaçırdıklarına yanacak, ikinci 45’te ise bir paun için Necip’e dua edecek. Genel hatlarıyla Fenerbaçe derbisinin bir kopyasını izledik.

İLK 45:

Beşİktaş, sakatlıklardan ötürü ilk kez yan yana oynayan bir geri dörtlüyle çıktı. Açıkçası bu endişe vericiydi. Ancak Escude’nin serinkanlılığı ve stopere çekilen Necip’in de cengaverliği defansı ayakta tuttu. En büyük tehlike Atiba’nın hücumda kaybettiği topta yaşandı.
Bilic, rüyasında bile göremeyeceği kadar ofansif bir rakip buldu karşısında. Erken gol sürpriz olmadı ama sonrasında öyle pozisyonlar harcandı ki; ilk yarı 4-1 kapanabilirdi. Arkaya iyi sızan Kartal’ın farka gitmesine Fernandes ve ‘cinler’ mani oldu. Yeni imajıyla ‘mahallenin şık abileri’ni andıran Almeida, tek kelimeyle mükemmeldi.

İKİNCİ 45:

BU bölüm Konya ve Fenerbahçe maçlarının ikinci bölümleri gibi başladı. Töre’nin sakatlanması oyunun aldığı biçim nedeniyle Beşiktaş’ın şansı oldu. Çünkü Holosko, ailecek gelen rakibi tehdit edebilirdi. Bilic, dökülmeye devam eden Fernandes’i de alıp Muhammed’i sahaya sürdü. Oyunu sete çevirmek istiyordu. Genç Mami’nin yaptığı hatadan sonra epey bocaladığını bir tek kaleci Tolga gördü. Tecrübeli eldiven gidip genç oyuncuyu motive etti. Bravo pazubantsız kaptan... Bilic’in hamleleri kağıt üstünde kalınca beraberlik kaçınılmaz oldu.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

İleri uçtaki Hugo Almeida ile gerideki Necip Uysal.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Banko Fernandes ve ‘ağır vasıta’ misali Serdar.

HAKEM

Kritik kararlarında doğru düdük çaldı. Başarılıydı.

Yazarın Tüm Yazıları