‘Demokrasiye geri dönün’

Güncelleme Tarihi:

‘Demokrasiye geri dönün’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 09:55

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD), 24 Eylül’de yapılacak genel federal seçimler için olağanüstü kongresini topladı. Can Dündar’ın da ‘onur konuğu’ olduğu kongrede konuşan SPD lideri Schulz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da “Demokrasiye dönün” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

SPD Genel Başkanı ve başbakan adayı Martin Schulz, partisinin seçim programının tartışıldığı kongredeki konuşmasının bir bölümünü Türkiye’ye ayırdı. Kongrenin ‘onur konuklarından’ Can Dündar’ı selamlayan Schulz, ‘kardeş partiler’ olarak nitelendirdiği CHP ve HDP ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Schulz, “Binlerce muhalifin saldırıya uğraması ve hapse atılması bir skandaldır. Çok sayıda gazetecinin hapse atılması bir skandaldır“ dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI
‘Türkiye Cumhurbaşkanı’na iki sözü olduğunu belirten Schulz, “Bu cumhurbaşkanı ülkemizdeki demokrasinin tüm olanaklarından faydalanıyor ancak kendi ülkesinde ve kendi vatandaşları için bunlardan vazgeçiyor. Bu devlet başkanına söylüyorum, daha önce bulunduğunuz demokrasi yoluna geri dönün. İçerideki gazetecileri serbest bırakın. Mümkünse hemen bugün” çağrısını yaptı. Bunun üzerine eski Başbakan Schröder ve eski Genel Başkan Müntefering de dahil salonda bulunanların tümü ayağa kalkıp uzun süre alkışladı.

Haberin Devamı

CAN DÜNDAR DA ONUR KONUĞU
SPD’nin Dortmund’daki olağanüstü genel kuruluna onur konukları olarak partinin eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Gerhard Schröder, eski Genel Başkan Franz Müntefering ile Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da davet edildi. Schröder, Müntefering ve Dündar en ön sırada yan yana oturarak genel kurulu izledi. SPD Genel Başkanı Martin Schulz, Schröder ve Münterfering ile birlikte Dündar’ı da selamlamak için yanlarına kadar geldi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan SPD Genel Başkan Yardımcısı Manuela Schwesig de Dündar’ı kürsüde adını anarak selamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!