Demokrasi eyleminde Erdoğan için defter açıldı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi eyleminde Erdoğan için defter açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 10:26

Demokrasi eyleminde Erdoğan için defter açıldı

Haberin Devamı

Mehmet CANDAN/ İZMİR,(DHA)- İZMİR'de, darbe girişimi sonrasında Konak Meydanı'nda başlayan demokrasi nöbetine vatandaşların desteği sürerken, alanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere hatıra defterleri açıldı. Duygu ve düşüncelerin yazıldığı deftere, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesine benzerliğiyle tanınan Gökhan Aslan da "Ey Pensilvanya vatana ihanetin nedeni olmaz, ama bir bedeli olur" yazarak destek verdi. Aslan'ın deftere yazdığı satırları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle söylemesi vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentlerin meydanlarında başlayan Demokrasi Nöbeti, İzmir'de Konak Meydanı'nda yüzlerce kişinin katılımıyla sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı, meydanı dolduranların duygularını yazmaları için defterler koydu. "Darbeye hayır" diyen İzmirliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için alana koyulan hatıra defterlerine düşüncelerini yazdı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın kitaplaştırarak, Cumhurbaşkanı'na hediye edilecek defterlere yüzlerce mesajın yazıldığını söyledi.
"BEN ERDOĞAN HAYRANIYIM"
Deftere düşüncelerini yazan en ilginç isim ise sosyal medyada sesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınkine benzerliği ile tanınan tanınan 32 yaşındaki Gökhan Aslan oldu. Aslan, sosyal medyada görüntülerinin yanlış anlaşıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran olduğu için onun sesini taklit ettiğini söyledi. Hatıra defterine, "Ey Pensilvanya vatana ihanetin nedeni olmaz, ama bir bedeli olur" yazan Aslan, "Burada demokrasi nöbetine geldik. Beni sosyal medyada izlenen videolardan tanıyor. Cumhurbaşkanımızın taklidini yapmıştım. Fakat yanlış anlaşıldım. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza muhalif değilim. Aksine kendisine olan hayranlığımdan sempatimden yaptım. Şunu söylemek istiyorum, Yüce Türk milletinin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızdan, alkolle ilgili video nedeniyle kendisinden ve dava arkadaşlarından özür diliyorum" dedi. Aslan'ın deftere yazdığı satırları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle söylemesi vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.
"NENE HATUN'UN TORUNLARIYIZ"
Konak Meydanı'na konan nöbet defterlerine yazılan mesajlardan bazıları şöyle:
Asiye Sandıkçı (34); "Sayın Cumhurbaşkanımız irademize sahip çıkmak için buradaydık. Senin için 3- 5 nöbeti değil, 7/24 nöbet tutmaya hazırız biz. Nene Hatun'un torunlarıyız. Vatan için ölmeye, sahip çıkmaya geldik. Allah ülkemizi korusun. Bu millet düşerse, ümmet düşer Allah korusun."
Güler Kaya (40); "Sayın Cumhurbaşkanım siz inancımıza namusumuza geleceğimize sahip çıktınız. Biz de size devletimize evlatlarımızın geleceği için sokaklara hükümetimize sahip çıkıyoruz. Siz var olun ki geleceğimiz, devletimiz Türkiye'miz var olsun. Bayrağımız göklerde dalgalansın. Türkiye'mizin geleceği için sizin yolunuzda yürüyecek öyle bir oğul yetiştiriyorum ki 6 yaşındayken öğretmenine 'Recep Tayyip Erdoğan gibi başbakan olmak istiyorum' diyen ve şimdi de başkan olmak için kendine hedef belirleyen senin yolunu izleyen evlatlar yetiştiriyoruz. Reis, sen yürü yer yürüsün, gök yürüsün. Gökte melekler yerde ehli İslam seninle yürüsün. Rabbim ülkem uğruna ölmeyi her anaya da nasip etsin. Saygılarımla."
Sevda Aldemir (39); "Sevgili Cumhurbaşkanım, sevgili Başbakanım Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin. İçinde bulunduğumuz bu karanlık süreci Rabbimin izni ve sizin liderliğinizle atlatacağımız canı gönülden inanıyorum. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin. Siz evlerinize dönebilirsiniz deyinceye kadar Konak Meydanı'nda demokrasi mücadelemize devam edeceğiz. Bu karanlık günlerin ardından elbet güneş doğacaktır. Rabbime emanet ediyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun."
Nizamettin Ağar (41); "Allah cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. İdamın geri gelmesini istiyorum. Diğer isteğim ise Cumhurbaşkanımızın Ayasofya'da namaz kıldırmasını görmek istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!