DEAŞ-PKK-PYD-YPG truva atları

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ-PKK-PYD-YPG truva atları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 22:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DEAŞ, PYD, YPG gibi örgütler, Suriye’deki küresel güç mücadelesinin sadece bir aracıdır, bizdeki PKK ile aynıdır. Hiçbir farkı yoktur. Bu karanlık yapılar, bölgedeki kirli hesapların birer Truva atına dönüşmüştür” dedi. Erdoğan, dün Birlik Vakfı’nın İstanbul’daki 30’uncu yıl kutlamalarında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÜZÜNTÜYLE İFADE ETMEK İSTİYORUM

“İlk gençlik dönemlerimden itibaren, Milli Türk Talebe Birliği’nden beri, benim bu kutlu yolda, hamdolsun, uzun bir geçmişim var. Bu sahne çok hatıralarla dolu. Buradaki münazaralarda, çok şampiyonluklar yakaladık. Türkiye’de geçtiğimiz 13 yılda her alanda tarihi bir dönüşüme şahit olduk. Altyapıda, sağlıkta, sosyal yardımlarda, sanayide, ticarette, turizmde ve daha pek çok alanda ülke olarak çok önemli mesafe katettik. Ancak, eğitimde ve kültürde  hedeflediğim ilerlemeyi kaydedemediğimizi üzüntüyle ifade etmek istiyorum.  

PARALEL YAPININ AÇTIĞI YARALAR 

Paralel Devlet Yapılanması adı verilen ihanet ve şer şebekesinin milletimizin gönül dünyasında açtığı yaraları da iyileştirmenin, eksikleri telafi etmenin, yanlışları düzeltmenin çabası içinde olmalıyız. Bu şer şebekesinin en çok yoğunlaştığı alanlar olan eğitim ve kültür, bu bakımdan da çok önemlidir.

Haberin Devamı

KUKLA TERÖR ÖRGÜTLERİ 

Suriye’de kirli bir savaş yürütülüyor. Bir yandan Esed ve onunla birlikte hareket eden Rusya, İran gibi ülkeler, diğer yandan DEAŞ ve PYD gibi kukla terör örgütleri, masumları acımadan katlediyor. Masumları öldüren her ülke, her rejim, her örgüt, benim gözümde zalimdir,  Belhüm Adal’dır (Zalimler, adam öldürenler için ‘hayvanlardan da aşağı’ anlamında kullanılan söz). DEAŞ, PYD, YPG gibi örgütler, Suriye’deki küresel güç mücadelesinin sadece bir aracıdır, bizdeki PKK ile aynıdır. Hiçbir farkı yoktur. Bu karanlık yapılar, bölgedeki kirli hesapların Truva atına dönüşmüştür. DEAŞ’ı, PKK’yı, PYD’yi, YPG’yi ortaya çıkaran da besleyip büyüten de hâlâ varlığını sürdürmelerini sağlayan da rejimin ve onun arkasındaki güçlerin ta kendisidir. 

BAŞİKA YANITI: YAPMAYA MECBURUZ

Bize şimdi birileri akıl veriyor ‘Başika’da ne işiniz var’ diyor. Tamam da bu olaylar bir aylık olay değil. Bir yıllık, bir buçuk yıllık olay. Irak merkezi hükümetinin üst düzey yöneticileri, Başika’da eğitim veren subaylarımızı ziyaret edip teşekkür ederken, şimdi dörtlü olarak (Rusya, İran, Irak ve Suriye) Bağdat’ta ofis kurdular. Sonra da ‘Türkiye orada niye duruyor’ diyorlar. Durmamızın sebebi oradaki eğitim veren kardeşlerimizin korunması olayıdır. Bunu yapmaya da mecburuz. Yapıyoruz, yapacağız.”            

BİRLİK MESAJI

Haberin Devamı

MİLLİ Türk Talebe Birliği’nin devamı olarak 29 Mayıs 1985’te kurulan Birlik Vakfı’nın 30’uncu yıl kutlamalarına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birçok bakanın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Gül konuşmasında, “Kürt meselesinin kendi kendimize vicdan ve kardeşlik içinde çözümü için çok uğraşılıyor. Ama maalesef terör örgütünün saldırıları bu meseleyi görmek istemediğimiz bir duruma getirmiş vaziyette. Dış politikada hem tarihi gerçekleri hem reel politikayı dikkate alarak her şeyi gözden geçirmenin vakti geldiği kanatindeyim” dedi. 

NİKÂH SOHBETİ

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in oğlu Ahmet İhsan Erdem’in önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’ndeki nikâh töreni devletin zirvesini buluşturdu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâhta, çiftin şahitliklerini Erdoğan, Gül, Kahraman ve Davutoğlu yaptı.

                    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!