DEAŞ içki ve sigarayı kendisine saklamış!

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ içki ve sigarayı kendisine saklamış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 15:50

DEAŞ teröründen kurtulan Irak’ın Başika kasabasına halk geri dönmeye başladı. Bir kasaba sakini şaşkın... "DEAŞ teröristleri evimde sigara ve içki içmiş" diyor.

Haberin Devamı

Terör örgütü DEAŞ, iki buçuk yıl önce ele geçirdiği Irak’ın Musul kenti yakınlarındaki Başika’dan aralık ayında düzenlenen operasyonla atılmıştı. Türkiye’nin de bir üssü bulunan bölgede hayat normale dönmeye başladı.

Savaştan önce ağırlıklı olarak Yezidilerin yaşadığı Başika’yı ziyaret eden AFP muhabiri, elektriği ve suyu hala kesik olan kasabada bira, votka ve viski satışının yeniden başladığını duyurdu.

Başika’da bir market işleten Bessam Abdülmahmud, cirosunun yarısını alkollü içki satışlarından kazandığını belirtti. Bir başka içki satıcısı Wissam Ghanem ile kuzeni Celal Halil de Başika’ya dönen 40 kadar aile arasında yer alıyor.

Celal Halil, “DEAŞ dükkanımı yakmış, evimi yağmalamış, dükkanların önündeki tüm alkol markalarını silmişti. Ama evimize döndüğümüzde boş bira kutuları ve içki şişeleri ile açılmış sigara paketleri bulduk. DEAŞ teröristleri evimde sigara ve içki içmişler” dedi.

Haberin Devamı

AFP’nin haberine göre savaştan önce Başika, “Irak’ın alkol başkenti” diye tanınıyordu. İçki satan çok sayıda dükkanın yanısıra kasabada bir arak (rakı benzeri içki) fabrikası da bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!