Danışma meclisleri dernekleri buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

Danışma meclisleri dernekleri buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 12:39

Almanya’nın Düsseldorf Başkonsolosluğu’nda düzenlenen toplantıda dernek temsilcileriyle buluşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, her konsolosluk bölgesinde ‘Danışma Meclisi’ oluşturulacağını açıkladı.

Haberin Devamı

DÜSSELDORF Başkonsolosluğu’ndaki toplantıya yaklaşık 40 dernek temsilcisi katıldı. Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenlilerin anavatanla ilgili günlük hayatlarını ilgilendiren konuların ele alındığı toplantının açış konuşmasını yapan Başkonsolos Şule Gürel’in ardından söz alan Mustafa Yeneroğlu, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve şu açıklamayı yaptı:

“Her gittiğim yerde birçok sivil toplum kuruluşunun birbirlerini tanımıyor olmasına tanıklık ediyorum. Hepsinin çok nitelikli, gayretli çalışmaları var. Fakat ilişkileri çok eksik. Her konsolosluk bölgemizde, o konsolosluk bölgesindeki sivil toplum kuruluşlarını periyodik bir biçimde bir araya getirecek bir mekanizmanın oluşması gerekiyor.”

Danışma meclisleri dernekleri buluşturacak

Haberin Devamı

MECLİS GİBİ ÇALIŞACAK

“Her bir konsolosluk bölgesinde danışma meclisleri oluşması gerekiyor. Bunların devamlı bir biçimde bir araya gelmesi, ortak gündemlerini konuşmaları düşünülüyor. Adeta bir meclis gibi meseleler burada değerlendirilecek. Önümüzdeki yıl içinde yasa değişikliği sağlanabilirse kurulan bu iki kurum birçok noktada kamu kurumlarının bir birleriyle olan iletişimini güçlendirecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!