Cumhuriyet Üniversitesi, 3 alanda ihtisaslaşma istedi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Üniversitesi, 3 alanda ihtisaslaşma istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 16:05

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitelerin belirli bölümlerde ihtisaslaşması alanında bir değerlendirme yaptıklarını ve edebiyat, optik ve din bilimleri alanında YÖK’e başvurduklarını söyledi.

Haberin Devamı

CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, iade-i ziyaretler kapsamında Doğan Habar Ajansı (DHA) Sivas Bürosunu Ziyaret etti. Büro Şefi Eraydın Aytekin tarafından karşılanan Prof.Dr. Yıldız, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2017 yılı içerisinde bir çok projeyi hataya geçirmek istediklerini belirten Yıldız, üniversitelerin belirli alanlarda ihtisaslaşması düşüncesi kapsamında yaptıkları değerlendirmede Edebiyat, optik ve din bilimleri alanında karar kıldıklarını belirtti. Bu konudaki görüşlerini YÖK’e ilettiklerini belirten Prof. Dr. Yıldız, ihtisaslaşılan bölümlerin üniversiteye katkı sağlayacağını, öğrenci kalitesini de artıracağını ifade etti.

Hastaneye yeni bina

Üniversite kampüsüne girişler noktasında planlanan giriş kapılarının yapımının gerçekleştirileceğini belirten Yıldız, en büyük sorunun borç sorunu nedeni ile hastane olduğunu, yeni dönemde beklenen kaynakların temin edilmesi halinde, Polis Meslek Yüksek Okulu yakınlarında yeni bir hastane binası yapmayı istediklerini ifade etti. Mevcut hastane binasının ise öğrenci yurdu olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Çalıştaylar genişleyecek

Üniversitenin tanıtımı ve tercih edilebilirliğini artırmaya yönelik çalışmalar içerisinde olacaklarını ifade eden Yıldız, şehir ile kentin bütünleşmesi amacıyla başlatılan çalıştayların sonuçlarının da bir kitapçık haline getirileceğini belirtti. Bu çalıştayların kapsamının basın başta olmak üzere değişik meslek gruplarını da içerecek şekilde genişletileceğini anlatan Prof. Dr. Yıldız, kentin beklentilerine üniversite olarak en iyi hizmeti vermek için gayret edeceklerini dile getirdi.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!