Çorlu ve Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çorlu ve Sarayın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 15:40

Çorlu ve Saray'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Haberin Devamı

ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Çorlu ve Saray ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'nci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çorlu'da törenler Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.Törene Kymakam Levent Kılıç, 5'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma  Binbaşı Serkan Gürzsoy, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, resmi kurum ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, basın mensupları ve vatandaşların katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, ilçenin duşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümün kutladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yine bir 1 Kasım sabahında mutlu ve gururluyuz. Ne mutlu bizlere ki, emperyalist güçler tarafından tarihten silinmek istenen özgürlüğüne tutkun bir ulusun vatansever evlatları her karışını mübarek kanlarıyla sulayarak, hayatlarını feda ederek düşmanlardan geri aldıkları bu kutsal topraklarda bugün dünden daha mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Çorlumuz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerdendir. 1. Dünya Savaşı sonrasında yok olma sürecine giren Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. O günlerden bu yana mücadelemiz, azim ve kararlılığımız bir nebze olsun değişmemiş, aksine artmıştır. Atalarımızın kanları ile sulanan bu aziz vatanla ilgili emelleri olan dahilî ve haricî düşmanlar bilsinler ki, Kurtuluş Savaşı'nda hangi tokadı yedilerse bugün de yine aynı tokadı yiyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve daima öyle kalacaktır. Değerli hemşehrilerim, birkaç gün önce 94. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı'nın akabinde yaşadığımız Kurtuluş Günümüzde “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.ö diyen ve bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Ulusu ve yurttaşı yücelten bir aydınlanma devrimi olan Cumhuriyetin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olan kahraman Türk Ordusu ve onun komutanlarına Çorlulu hemşerilerim adına saygılar ve şükranlar sunuyorum. Değerli hemşerilerim, Kurtuluş Bayramınızı kutlar, saygılar sunarım."

Hanife Şefik Celep İlkokulu öğrencilerinin şiirler okuduğu program, Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu çocuk ve yetişkin gruplarının yapmış olduğu halk oyunları gösterileri ile son buldu. Programın bitiminde katılımcılar ve protokol mensupları hatıra fotoğrafı çekildi. Kurtuluş günü kutlama programı kapsamında günün son etkinliği Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde gerçekleştirildi. 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu, Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü münasebetiyle konser verdi. Gerçekleştirilen konserde bando tarafından icra edilen marşlar, şarkılar ve türküler, konseri izleyen katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle takip edilirken bandonun üyelerini ayakta alkışlandı. Konserin bitiminde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; Bando Şefi Yüzbaşı
Hakan Çetin ve Solist astusabay Mehmet Binakuran'a çiçek takdim ettiler.
    
SARAY'DA TÖREN
Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene Saray Kaymakamı Alp Aslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Sedat Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kürşad Çetinkaya, meclis üyeleri, Saray mahalle muhtarları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!