Çocuklar için sahaya çıkıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için sahaya çıkıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 14:59

Almanya Çocuk ve Gençlik Sağlığı Birliği’nin bu yılki toplantıları bugün Münih’te başlayacak. Kongre etkinlikleri kapsamında bugün saat 17.30’da Galatasaray, Bayern Münih karşılaşması gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Almanya Çocuk ve Gençlik Sağlığı Birliği’nin (DGK) düzenleyeceği kongre, Münih Kongre Merkezi’nde bugün başlayıp, cumartesi gününe kadar sürecek.

Hessen Başbakanı Volker Bouffier ile Bavyera Başbakanı Horst Seehofer’in himayesindeki toplantılarda, çocuk ve gençlerin sağlıklı beslenmesi, vücudun savunma sisteminin güçlendirilmesi, dayanıklı bakterilerle mücadele konularına ağırlık verilecek.

Türk Alman Sağlık Vakfı’nın (TGD) üstlendiği program çerçevesinde de Galatasaray ile Bayern Münih, bu akşam saat 17.30’da karşı karşıya gelecek.

Galatasaray maça Bülent Akkılıç, Turgay Kazancı ve İsmail Demirbaş yönetiminde Hakan Ünsal, Kerem İnan, Ümit Karan, Ümit Davala, Mustafa Kocabey, Faruk Atalay, Mert Korkmaz ve Alioum Saidou ile çıkacak. Çocuklar yararına yapılacak maçta astım, obezite ve diyabet gibi kronik hasta çocuklar da oynayabilecek.

AKKOR’DAN YEMEK

Türkiye’nin ünlü aşçılarından Ömür Akkor da yarın çocuklarla birlikte yemek hazırlayacak. İsteyen çocuklar bu programa da dahil olabilecek. Ege Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Samim Özen de Türkiye’deki kronik hasta çocuklar hakkında bilgi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!