Çocuklar eğlendirerek çevre bilincini aşıladılar

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar eğlendirerek çevre bilincini aşıladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 15:31

Çocuklar eğlendirerek çevre bilincini aşıladılar

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- MALATYA’da, 'La Fonten Orman Mahkemesinde' adlı tiyatro oyunu sahneledi.
Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının sahnelediği, çevre konusunda insanları bilinçlendiren tiyatro oyununa çocuklar büyük ilgi gösterdi. İnsanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri dikkat çeken tiyatro oyun beğenildi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda, sergilenen tiyatro oyununu Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere, öğrenciler ve öğretmenler, veliler ve çok sayıda kişi izledi.
Bosch Ev Aletleri, tiyatronun eğlendiren ve öğreten etkisinden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik çalışmalarına 2008 yılında başladığı, bugüne kadar 400’den fazla temsille 150 bini aşkın çocuğa ulaştığı belirtildi. Türkiye’nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, bu sezon turnesi kapsamında ilk olarak Malatya’ya geldi.
Yaklaşık 300 çocuğun izlediği Fahri Kayahan Salonu’nda sergilenen tiyatroda doyasıya eğlenen çocuklara, her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyor ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!