'Clinton e-postaları'ndan hapis cezası geldi

Güncelleme Tarihi:

Clinton e-postalarından hapis cezası geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 21:12

ABD başkan adayı Hillary Clinton'ın dışişleri bakanı olduğu dönemde özel e-posta adresini kullandığını ortaya çıkaran "Guccifer" lakaplı Romanyalı internet korsanı ABD'de 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Virginia eyaletinde görülen davada yargılanan Marcel Lehel Lazar hakkında savcılar, suç nedeniyle ortaya çıkan zararın "hesap edilemeyecek kadar büyük" olduğu gerekçesiyle 41,5 yıla kadar hapis cezası talep ediyordu. Yargıç James Cacheris, kimlik bilgileri hırsızlığı ve yetkisiz olarak kişisel bilgisayarlara erişim suçlarını kabul eden eden Lazar'a 52 ay hapis cezası verildiğini bildirdi.

İnternet korsanı "Guccifer", ilk olarak 2013'te Clinton'ın danışmanlarından biriyle yaptığı yazışmaları ele geçirmiş, Clinton'ın bu yazışmaları özel hesabından yaptığı ortaya çıkmıştı. Bükreş'te 2014'te tutuklanan Lazar, ABD'ye iade edilmişti.

Lazar, 14 ay boyunca yaklaşık 100 Amerikan vatandaşını hedef aldığını kabul etmişti. Bu kişiler arasında ünlü oyuncular, iş adamları, eski ABD Başkanı George W. Bush ve eski Dışişleri Bakanı Colin Powell gibi siyasetçiler de bulunuyordu.

Lazar, elde ettiği bilgileri bazı medya kuruluşlarına vermişti. Bunlar arasında Bush'un yaptığı resimlerin fotoğrafları da yer almıştı.

Lise mezunu Romanyalı internet korsanı, bilgisayar eğitimi almadığını, hedeflediği kişilerin e-postaları ve sosyal medya hesaplarına Wikipedia'daki profillerini okuduktan sonra kişisel bilgilerinden yola çıkıp şifrelerini tahmin ederek ulaştığını söylemişti.

BAKMADAN GEÇME!