Çin'de ülkesindeki yasakları eleştiren yeni bir oyun çıkıyor!

Güncelleme Tarihi:

Çinde ülkesindeki yasakları eleştiren yeni bir oyun çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 12:32

Çin'de web erişim yasaklarına dur diyen bir oyun çıkıyor. ZuoBuLai adlı Çin oyun stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, duvarları yık mesajıyla çıkıyor ve insanları yasaklara karşı ayaklanmaya teşvik ediyor.

Haberin Devamı

Steam Greenlight çıkan oyun, Çin'deki yasaklamaları tepki niteliğinde. Diğer ülkelerin erişip kendilerinin erişemediği Facebook, Twitter gibi uygulamalardaki erişim yasaklarını eleştiren oyun,  ayaklanmaları için insanları teşvik ediyor. Çin, gelişmekte olsa da hala halkına bazı şeyleri yasaklıyor. Bunların en başlarında da Facebook, Twitter, Google gibi popüler web sayfalarına erişimin yasaklanması bulunuyor pek tabii ki. Bu konulara isyan eden oyun Steam Greenligh’tan da onayı almayı başardı.

Oyunun ismi ise oldukça etkileyici. Oyunun ismini Türkçe olarak “Yapamam” diye çevirebiliriz. Çin’in en büyük savunma tekniği kendini bir alanın içerisine kapatmak bunu tarihte Metehan için ördükleri Çin seddinden de anlamak mümkün. Bu oyunun mesajı ise tam da buraya değiniyor.  ZuoBuLaiGame Studio tarafından geliştirilen oyun insanlara duvarları yıkmayı söylüyor. Oyunda şifreli duvarları yıkarak ilerliyoruz.

Haberin Devamı

Oyunu merak edenler buradan oyun hakkında bilgi veren videoya ulaşabilrler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!