Cinayet davasının dosyası mahkemeye eksik mi gitti

Güncelleme Tarihi:

Cinayet davasının dosyası mahkemeye eksik mi gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 11:43

Tahir Özbek cinayetinde polisin inanılmaz hatası, davanın yeniden görülmesi ihtimalini doğurdu. Davanın şimdiye kadar yapılan duruşmaları yok sayılması halinde tüm sanıklar serbest kalacak ve tutuksuz yargılanacak.

Haberin Devamı

BERLİN'de 10 Ocak 2014'te Cehennem Melekleri (Hells Angels) üyesi 16 kişi bahis bürosunu basmış, 26 yaşındaki Tahir Özbek'i öldürmüştü. Cinayetten sonra çeteni elebaşı Kadir P., polise teslim oldu. Diğer çete üyeleri de yakalandı. Biri itirafçı oldu. Üç zanlı ise hala firari. 4 Kasım 2014'te başlayan davanın şimdi sil baştan yapılması gündemde.
Çünkü polisin 800 gigabayt bilginin yer aldığı flaş belleği dava dosyasına koymadığı ortaya çıktı. Dava dosyasına konmayan flaş bellekte sanıkların dinlenen telefon konuşmalarının dokümanın olduğu öğrenildi. Salı günü yapılacak duruşmada mahkeme flaş belleği dosyaya koymayan polisi dinleyecek. Ardından da davanın seyrini değiştirebilecek kararını vermesi bekleniyor. Hakim, davanın sil baştan yapılası yönünde karar da verebilecek. Bu durumda 29 aydır süren ve 150'den fazla duruşmanın yapıldığı dava görüşülmemiş sayılacak. Ve dava yeniden başlayacak. Sanıklar da serbest kalacak ve tutuksuz yargılanacak. Ancak hakim davanın kaldığı yerden devam etme kararı da verebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!