Çin kültürü ile tanıştılar

Güncelleme Tarihi:

Çin kültürü ile tanıştılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 10:09

İZMİR Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) İngilizce eğitim diliyle birlikte ikinci yabancı dilini Çince seçen öğrenciler, düzenlenen bir etkinlikle Çin kültürüyle tanıştı.

Haberin Devamı


Ege Restoranı'nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Çin Kültür Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zeng Xian, Başkonsolos Yardımcısı Ni Xiao Jin, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu, İEÜ Rektör Danışmanı ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Filiz Başkan ve Çince eğitimi alan öğrenciler katıldı.
Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Yardımcısı Ni Xiao Jin, Çin kültürünü ve festivallerini anlattı. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri Çin'e özgü yemekleri hazırlayarak servis etti. İEÜ Çince dersi koordinatörü Yuan Peng'in yönetimindeki öğrenciler, Çince şarkılar söyledi, Çin halk danslarından örnekler sundu.
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, Çin'in yükselen değer olduğuna ve İzmir ile işbirliğinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "İzmir, Çin için Avrupa'ya açılan bir kapı olabilir. Çin'de Shangay Sosyal Bilimler Akademisi'nde Türkçe öğrenen öğrencilerle tanıştık. Üniversitemizde de 40 öğrencimiz Çince öğreniyor. Lisanların karşılıklı öğrenilmesi kültürlerin buluşmasında bağlayıcı bir rol oynuyor" dedi. Prof. Dr. Muğan, İzmir'in güneş, rüzgâr enerjileri ve lojistik açıdan önemli bir konuma sahip olduğunu kaydetti.
'KONFÜÇYÜS ARAŞTIRMA MERKEZİ YAKINDA'
Eğitimin yaygınlaşmasıyla işbirliklerinin artacağına inandığını ifade eden Prof. Dr. Muğan, şunları söyledi:
"Yeni İpek Yolu üzerindeki ekonomik işbirlikleri arttıkça kültürel ve politik işbirliklerinin de artacağına inanıyorum. Üniversitemiz bünyesinde zorunlu ikinci yabancı dil eğitiminde Çinceye olan ilgi her geçen gün artıyor. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Şanghay Üniversitesi ile işbirliği içerisinde 3 öğrencimize, yaz kampları ve kültür elçisi programları kapsamında Çin'de burs imkânı sunduk. Çin Kültür Kulübümüz iki kültürün buluşmasını sağlıyor. Önümüzdeki günlerde Konfüçyüs Araştırma Merkezi'nin temellerini atacağız. Böylece aramızdaki bağların daha da güçleneceğinin bilincindeyiz."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!