GeriSeyahat Çin’in buz fenerleri, 29 Şubat’ta sönecek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çin’in buz fenerleri, 29 Şubat’ta sönecek

Çin’in buz fenerleri, 29 Şubat’ta sönecek

Japonya’da olduğu gibi, Çin’de de kışın en soğuk günleri buz festivallerine sahne oluyor.

Bu festivallerin en görkemlisi, ülkenin kuzeybatı ucundaki Heilongjiang Bölgesi’nin en büyük kenti Harbin’de ocak ayında başlıyor, şubat sonuna kadar sürüyor. Harbin Buz Lambaları ve Film Festivali için kentberkezindeki Zhaolin Parkı’nda dünyanın dört bir yanından sanatçılar toplanıyor. Dev buz bloklarını keserek heykeller yapılıyor, şatolar, köprüler inşa ediliyor. Bunlar dünyadaki ünlü bir yapı ya da Buda heykeli olabiliyor. Daha sonra bu heykeller led ışıklarla içten aydınlatılıyor. Uluslararası Buz Helkeller Yarışması’nın birincisi festivalin sonunda açıklanıyor. Çin’e yolunuz düşerse, bu sıradışı görüntüyü kaçırmayın.

Alaçatı caz rüzgârı 24 Şubat’ta başlıyor

Alaçatı Belediyesi, Bu’ra Lokal ve Kesre Otel’in işbirliğiyle ilki geçen ekim ayında düzenlenen Caz Festivali’nin ikincisini bu ay düzenliyor. 24-25 Şubat’ta Cristina Vilallonga Quartet ve 26 Şubat’ta Kerem Görsev & Allan Haris sahneye çıkacak. 13 Mayıs’a kadar sürecek festival boyunca 18 sanatçı ve grup, 26 konser verecek.

Online satılan biletlerde indirim

22-23 Şubat tarihlerinde www.emirates.com.tr adresinden herhangi bir Emirates uçuş noktasına alınan İstanbul çıkışlı biletlerde, first ve business class yolcuları bilet başına 200 Euro, ekonomi sınıfı yolcuları ise bilet başına 100 Euro indirimden yararlanacak. Satın alınacak biletlerin seyahatlerinin 31 Mart tarihine kadar başlaması gerekiyor.

Avantajlı tatiller

Gezisitesi.com’dan yapacağınız alışverişle, Rixos Otelleri’nde yüzde 20 indirimli erken rezervasyon fiyatlarından yararlanarak konaklayabilirsiniz. Ultra her şey dahil hizmet veren otellerde 0-6 yaş arası çocuklardan ücret alınmıyor. Seçenekler arasında Rixos Premium Belek, Rixos Sungate Hotel, Rixos Hotel Tekirova, Rixos Lares, Rixos Downtown Antalya, Rixos Premium Bodrum var. Fiyatlar 104 TL’den başlıyor.

Tüm iç hatlar her yöne 49 TL

Vetam Turizm’le tüm içhat uçuşlarında her yöne 49 TL’ye yolculuk yapabilirsiniz. Uçak biletini 29 Şubat’a kadar almanız, 1 Nisan’dan sonra uçmanız gerekiyor. (Tel: 0216 473 92 92)

59.99 TL’ye Şanlıurfa’ya uçun

Pegasus Havayolları, Urfa Kalesi, Balıklı Göl, Harran ve renkli çarşılarıyla ünlü Şanlıurfa’ya İstanbul’dan direkt seferlere başlıyor. Biletler, vergiler dahil 59.99 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 2 Nisan’da başlayacak Şanlıurfa uçuşları, pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri saat 05.35’de ve salı günleri 20.10’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleşecek. Şanlıurfa’dan İstanbul’a ise pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri saat 07.30’da ve salı günleri 22.05’de seferler düzenlecek.
False